Az első két fotó az Xbox Series X-ről!

Xbox Series X – Csak mondanunk kellett, hogy a Microsoftnál szigor és fegyelem uralkodik. Lehet, hogy mégsincs így: az ő konzoljuk is szivárog!

A címet itt meg kell magyaráznunk: a The Game Awardson már láthattuk az Xbox Series X formáját egy renderelt trailerben, de fotót róla eddig senki sem lőtt. A Thurrotton viszont felbukkant az első két fénykép a next-gen masináról. Az ott író Brad Sams (aki szintén bennfentes) megerősítette: ezek nem kamu képek!

A konzol hátulján a portok két oldalán szellőzőnyílásokat látunk. (És itt megjegyeznénk, hogy ez egy hatalmas masina!) Aztán a matrica szerint ez egy terméknév nélküli prototípus. De nézzük a csatlakozókat: egy digitális optikai kimenet, egy HDMI port, két USB-A port, egy Ethernet port, plusz egy elektromos csatlakozó. (Sams szerint a Microsoft még változtathat ezen.) A prototípus matrica mellett található portot pedig a fejlesztőknek készítette a Microsoft. Ezen keresztül végezhetik a debuggolást, azaz a hibakeresést. Érdekesség: valakinek sikerült regisztrálnia a prototípus sorozatszámát. Egy azonosítatlan eszközt látott.

A Microsoft next-gen SSD-jéről is beszéljünk. A tajvani Digitimes szerint egy az Xbox Series X SSD-jében egy Phison kontroller lesz. (Nem egy joystick! Egy processzor, ami összeköti a tárhelyet a konzollal.) A Tom’s Hardware szerint ez a kontroller PCIe 4.0 verziójú lesz. Ezt alátámasztja a LinkedInen egy álláshirdetés: egy korábban a Phisonnál dolgozó szoftvermérnök szerint az Xbox Series X NVMe Gen4 SSD-je Phison kontrollert használ majd.

Rá is térünk a lényegre: a Phison termékszáma (PS5019-E19T) felfedi az SSD sebességét. A next-gen konzol SSD-je akár 3,6 GB/s olvasási és 2,2 GB/s írási sebességgel is rendelkezhet. Ami pedig később probléma lehet: az augusztusban bejelentett Phison kontroller maximum 2 TB tárhelyet engedélyez.

A Sony térfelén ilyen szivárgásra még nem emlékszünk. Mindenesetre nem viccelt a Microsoft, amikor gyors SSD-ről beszélt a decemberi The Game Awardsos Xbox Series X leleplezésen. A konzol az év végétől lesz kapható a boltokban. A pontos dátum és az ár még nem ismert.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu