PlatinumGames: őket is felvásárolhatta volna a Microsoft

Mostanában a PlatinumGames körül zajlanak az események.

A PlatinumGamesről korábban azt írtuk, hogy a Tencent befektetett a cégbe, hogy a japán stúdió eredeti IP-ken dolgozhasson, amiket saját maguk adnának ki (eddig többnyire mások IP-iből fejlesztettek játékokat, és más volt felelős a kiadásért is). De 2019 során más is próbálkozott náluk – Brad Sams, egy Microsoftos bennfentes azt mondja a Twitteren, hogy a Microsoft fontolgatta a japán stúdió felvásárlását!

Sams azt írja, hogy talán a két cég között zajló tárgyalásokból nem jött össze semmi, vagy csak más irányzatot vett fel a két cég. Ez lehetséges: a PlatinumGames ugyanis 2017 elejéig egy Xbox One/Windows 10 játékon dolgozott a Microsoftnak. A Scaleboundról lenne szó, de ezt a Microsoft végül törölte – csakhogy a redmondi cégtől hallottuk már, hogy szeretnének Ázsiában, Japánban terjeszkedni, és emiatt félre tehették a múltbéli konfliktusokat.

Amúgy ezen a tweeten Hideki Kamiyát látjuk, és valószínűleg ez egy utalás lehet a The Wonderful 101 portolására. A Nintendo Wii U-exkluzív játéknak Kamiya volt a rendezője, és például a monitoron is azt látjuk, hogy délután egy óra, egy perc van… A pletykák szerint a PlatinumGames Kickstarteren próbálna pénzt gyűjteni arra, hogy a The Wonderful 101-ból Nintendo Switch, PlayStation 4, esetleg még egy Xbox One port is készüljön. A stúdiónak már profilja is van a Kickstarteren, ahol állítólag február 3-án indítják a kampányukat…

Itt megszólalt JP Kellams is. A korábban a PlatinumGamesnél dolgozó Kellams mostanában az EA Sportsnál tevékenykedik a Madden Ultimate Team producereként. Szerinte az IP osztott tulajdonú – részben a Nintendóé, részben a PlatinumGamesé. A PG engine-je multiplatform, így a mechanikákat leszámítva viszonylag könnyen lehetne portolni. A Nintendo Switch érintésérzékeny képernyője, esetleg a DualShock 4 tapipadja jobbá tenné a játékot, amire Kellams szerint ráférne egy közönség. A Kantan Games elemzője, Serkan Toto szerint pedig meg fogunk lepődni – az IP tulajdonjoga mozgatható, és arra utal, hogy a Nintendo lemondott az ő részéről.

Szóval a Microsoft próbálkozott a PlatinumGamesnél, akik talán nem felejtették el a közös múltat. (Ezért jöhetett a képbe a Tencent.)

Forrás: WCCFTech, JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu