The Wonderful 101 Remastered: multiplatform szupercsapat [VIDEO]

Jó megérzéseink voltak: a PlatinumGames tényleg elővette az eddig Wii U-exkluzív The Wonderful 101-t! UNITE UP! De mi is ez a Platinum 4…?

…és tényleg Kickstartereznek, ugyanis saját maguk szeretnék kiadni majd a The Wonderful 101 Remasteredet. Itt jönnek a komoly számok: fél óra alatt elérték az eredetileg kitűzött 49890 dolláros célt. Amikor ezeket a sorokat írjuk, már több mint 1 millió dollárnál jár a kampány, és még egy hónapra vagyunk a végétől! Ez mit is jelent?

50 ezer dollár volt a cél a Nintendo Switch portnak. Durr, fél óra, elérték. 250 ezer dollár: Steam verzió (miért Steam? Hideki Kamiya, a The Wonderful 101 rendezője szerint azt a platformot választották, amit többen használnak…) – kipipálva. Fél millió dollár: PlayStation 4 port. Nos, ez is megvan. Egy millió dollár: Time Attack mód. Ezt is elérte már a kampány. Másfél milliónál egy új, 2D-s, oldalnézetes bónusz kalandot is kapunk, aminek a címe Luka’s First Mission lesz, főszerepben egy fiatal hőssel. Xbox One port? Nos, nem tudjuk… talán két millió dollárt kérnek érte majd. Esetleg két és felet. (Nincs még a stretch goalok között.) Kamiya viszont megerősítette már egy interjúban, hogy nem zárkóznak el az Xbox One változattól. Ezért is tippelünk. Szóval, és mindezt „a Nintendo kedvességének” köszönhetjük! Eredetileg a nagy N volt a játék kiadója… lehet, hogy átruházták a PlatinumGamesre az IP jogait?

A PlatinumGames már áprilisban ki fogja adni a The Wonderful 101 Remasteredet! Ez pedig nagyon bátor lépés a stúdiótól, ami beismerten a kiadói költségeket szeretné fedezni a Kickstarteres kampányából származó bevételekkel. A trailer pedig illik a szuperhősökhöz. (Pláne Kamiya támadása. Amúgy ő maga is felbukkan a játékban, de önkritikával élve egy találattól kifekszik!)

De beszéljünk a Platinum4-ről is. Itt a weboldala. Négy projektje van a cégnek. Ebből az elsőt már meg is erősítették: a The Wonderful 101 Remastered önkiadásáról van szó. Tehát még van három dolguk, amik bejelentésre várnak. Ha tippelnünk kellene: a második a Bayonetta 2 lenne. Itt is talán ugyanúgy Kickstarterrel csinálhatnának egy multiplatform játékot a jelenleg csak Wii U-n és Switch-en elérhető játékból. A harmadik talán a Scalebound lehet (erről még részletesebben szó esik a nap folyamán). A negyedik pedig egy új NieR játék. NieR, NieR: RepliCant (2010, PS3, csak Japánban), NieR: Gestalt (2010, PS3/X360), NieR: Automata (2017/2018, PlayStation 4, PC, Xbox One). Ha kivesszük a RepliCantot, akkor a nyugaton eddig csak három NieR jelent meg…

Majd meglátjuk, mit tervez a PlatinumGames (akik amúgy nemrég a Tencenttől kaptak egy kis tőkét az önállósodásra…).

Forrás: Gematsu, Gematsu

A stúdió így ünnepelte az átütő sikert:

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu