Blizzard: szabadkoznak, ígérgetnek a Warcraft III: Reforged és büszkélkednek a WoW Classic miatt

A Blizzard elnöke: J. Allen Brack az Activision negyedéves befektetői konferenciáján először is reagált a Warcraft III: Reforged körüli felháborodásra, aztán a World of Warcraft Classic sikereiről beszélt, amelynek köszönhetően alaposan megugrott az előfizetői bázis – olvashatjuk a GameSpoton.

„Hogy őszinte legyek, elég nehéz héten vagyunk túl…” – kezdte magyarázni a bizonyítványt J. Allen Brack a konferencián. „A közönség megszokta már, hogy tényleg nagyszerű dolgokra számíthatnak tőlünk, és a visszajelzések alapján nagyon úgy tűnik, hogy ezt most nem sikerült elérni.” Ezt követően azt hangsúlyozta ki, hogy a frissítésekkel továbbra is támogatják a játékot, és hogy ráerősítenek a közönség felé folytatott kommunikációra, milyen változásokra számíthatnak a jövőben. Azt is hozzátette, hogy kitartanak a játékaik mellett, és már régebben is megmutatták, hogy megjelenés után továbbfejlesztik azokat.

Ugyanakkor a Blizzard elnökének nem csak szabadkoznia kellett, lévén a World of Warcraft Classic révén az ősrégi (2003-as!) World of Warcraft MMORPG előfizetőinek száma ismét alaposan megugrott – írja a PC Gamer.

Brack beszámolója alapján 2019 végén a World of Warcraft havidíjas előfizetőinek száma több mint kétszer akkora volt, mint a második negyedév végén, amikor még két hónapig kellett várnia a WoW Classic megjelenéséig. Brack szerint a siker egyik titka az volt, hogy a Classic üzleti modellje egyetlen előfizetést kíván a WOW mindkét változatának eléréséhez, még akkor is, ha a kétfajta WoW „nagyon eltérő élményeket” kínál. Azt is hozzátette, hogy eltökéltek abban, hogy még sokáig támogatják mindkét verziót. A Visions of N’Zoth frissítés óta egyébként a modern WoW is megújult, szó sincs tehát arról, hogy az MMORPG fejlesztése bármilyen téren is hiányt szenvedne.

A Wolrd of Warcraft Classicba február 13-án fog megérkezni a 40 fős raid, a Blackwing Lair, a modern változat pedig valamikor idén kapja majd meg a Shadowlands kiegészítőt.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu