Desparados III: visszatér a legendás kincsvadász [VIDEO]

Doc McCoy nélkül nincs Desperados. Nem hagyta ki a ziccert a THQ Nordic (a kiadó) és a Mimimi Productions (a fejlesztő).

Doc McCoy-t már az első Desperadosban (Desperados: Wanted Dead or Alive, fejlesztő: Spellbound – most már Black Forest Games néven futnak, évjárat: 2001) is láthattuk, igaz, akkor még nem volt főszereplő, hiszen akkortájt még John Cooper volt a hős. Doc a második részben (2006) is felbukkan, de őt valaki kiüti a játék végén, és a Helldoradoban (2007, a második rész eseményeinek közvetlen folytatása) is felbukkan a doktor úr.

Doc McCoy karakteréről azt írja a THQ Nordic, hogy egy könyörtelen mesterlövész (furán hangzik, de a Coltjával még egy légy szárnyát is eltalálja…), aki ezen felül orvosként is tevékenykedett a harcmezőkön. Ezt a tudását gyilkolásra is bevetheti – elég csak egy tű. Az angliai orvosi tanulmányai után átkelt az Atlanti-óceánon, de végül az amerikai polgárháborúban akarata ellenére is harcolnia kellett. Egy évnyi háborúzás után elmenekült, hogy bérgyilkosként tevékenykedjen.

A Desperados III pedig továbbra is egy hardcore taktikai lopakodós játék lesz a könyörtelen Vadnyugaton. A játék amúgy az első Desperados előzménye lesz, így megismerhetjük John Cooper bandájának eredettörténetét is. A hardcore szót pedig direkt használtuk: a mozdulatainkat alaposan meg kell fontolnunk, mert az öt karakterünk eltérő képességeire kell támaszkodni a kihívások legyűrése céljából. Aztán ha minden flottul megy, valós időben megtekinthetjük, hogy mennyire jó stratégák vagyunk. (Vagy mennyire jól tudunk rejtőzködni.) A küldetéseknek nem csak egy megoldása van, és nem muszáj halálos támadással élnünk – ha csak ki akarjuk ütni az utunkban álló balekot, az is megoldható lesz. Mindez persze vadnyugati környezetben játszódik (kisvárosok, mocsarak, modernebb városok), akár éjjel, akár nappal.

A 2018-ban bejelentett Desperados III eredetileg 2019-ben jött volna, de a naptárra pillantva ez értelemszerűen csúszik. A tervek szerint nyáron jön a játék PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu