Tovább bővít a Facebook (Oculus): övék a Sanzaru Games

A korábban a Sly Collectiont és a Sly Cooper: Thieves in Time-ot fejlesztő Sanzaru Games most már az Oculus Studios csapatához tartozik.

A Facebook bejelentette, hogy a Sanzaru Games felvásárlása után tovább bővült az Oculus Studios. Ez valahol várható volt, ugyanis 2016 óta már négy játékot is összehozott a csapat nekik (VR Sports Challenge, Marvel Powers United VR, Asgard’s Wrath). A stúdiót a Facebook veteránnak tekinti a kérdezz-felelekjük szerint, és az Oculus VR-technológiai eredményei révén a Sanzaru képes lesz gazdag és immerzív virtuális valósággal kapcsolatos tartalmakat készíteni.

Itt még ők is kiemelték, hogy a stúdió független marad, így az Egyesült Államokban és Kanadában található irodáikat nem érinti rosszul a Facebook belépése. Azt viszont nem tudjuk, hogy min fognak dolgozni (csak azt, hogy mostantól kezdve értelemszerűen az Oculus platformok lesznek a célpontok) – az Asgard’s Wrathot nagy sikernek nevezték. A Sanzaru még nem áll készen a további projektek bejelentésére. A stúdió jelentős része az Oculus Studios csapatához szegődik (azaz lesznek elbocsátások, vagy legalábbis távozások…).

A Facebook szerint 2020 egy komoly év lesz a virtuális valóságban játszható játékoknak és az ehhez köthető bejelentéseknek. Ami pedig már-már „túlzottan cégesen hangzik”: „ez csak egyike a sok VR bejelentéseinknek az idei év során”. Úgyhogy érdemes lesz felkészülnünk arra, hogy Mark Zuckerbergék tovább folytatják a felvásárlósdit, mert egyrészt van pénzük dögivel, másrészt pedig a VR-t nem akarják egyből leírni – az Oculus Rift S mellett a PC-től függetlenül IS használható Oculus Quest, továbbá az Oculus Touch kontrollerek is ezt sugallják.

Amúgy nemrég a Facebook felvásárolta a Beat Studiost is. Ez a csapat a nagyszerű Beat Sabert hozta össze, így ott valahol érthető is volt, hogy mihamarabb behúzták őket az Oculus-skatulyába. És a Sanzaru mostanában nem nagyon dolgozott VR-on kívül (leszámítva a Tron RUN/r-t és a Spyro Reignited Trilogy-ban a harmadik részen való munkát).

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu