Sly Cooper: Thieves in Time – Enyves kezű mosómedve

PS VITA – Mulatságos történet, jópofa és eredeti állatfigurák, precíz reflexeket és koncentrációt próbára tevő kihívások és kiváló, Cartoon Network stílusú rajzfilmszerű grafika teszik egyedivé a PlayStation 3-ra és PS Vitára nemrég megjelent Sly Cooper és barátainak legújabb kalandjait. Hőseink ezúttal az időutazás révén több történelmi korban és helyszínen is megfordulnak.

 

Ha azon gondolkozott, mit vegyen húsvétra gyermekének, akkor a Sly Coopert azért is tudom ajánlani, mert az öncélú brutalitástól és erőszaktól garantáltan mentes játékkal van dolgunk. Persze az időssebek is felfedezhetik magukban a bennük rejlő örökös kamaszt.

Régi motoros

A Sly Cooper név PlayStation gépek rajongóinak már régóta nem ismeretlen név, hiszen még 2002-ben jelent meg az első rész, PlayStation 2-re. Aki egyébként az első részek újrafeldolgozására kíváncsi, azokat is megveheti, mert 2010-ben PS3-ra is kiadták a HD feldolgozást.

A tolvajmester Sly és „állati” barátai egy időutazó gép segítségével azért mennek vissza a múltba, hogy kiderítsék, ki a felelős azért, hogy Sly családi ereklyéjének, a Thievius Raccoonus című kötetnek lapjairól misztikus módon elkezdtek eltűnni a betűk. Éppen ezért hőseink felkeresik Sly őseit: a különböző történelmi korok tolvajmestereit, akik segítenek kideríteni, milyen gonosz erő állhat a rejtélyes ügy hátterében.

Sly Cooper Historic Tours

A készítők igyekeztek a legváltozatosabb helyszíneket és korokat kiválasztani, lévén hőseink megfordulnak a feudális Japánban, a középkori Angliában, a Vadnyugaton, az arab kontinensen, sőt, még a Karib tenger kalózai között is! Az időutazások során a korra jellemző környezet és vizuális világ fogadja hőseinket, de természetesen mindenhol a rajzfilmszerű, vidám grafika dominál.

A játék során nem csak Sly-t fogjuk irányítani, hanem rendkívül mókás barátait is: Murray-t, a nagydarab, izompacsirta vízilovat, Bentley-t a szuper-intelligens, számítógép zseni teknőcöt, Carmelita Foxot, a csinos rókalányt, Sly kedvesét, sőt, még Sly őseit is egymás után!

A játékra az ügyességi elemek, az ellenfelek ravasz kicselezése a jellemző: reflexeinket és logikai képességeinket egyaránt úgy veszi igénybe a játék, hogy közben az erőszakos részek szinte teljesen hiányoznak belőle, pusztán az ellenfelek vicces kiütésére korlátozódnak.

Vándormentések

Ha netán két géptípusra: PS3-ra és PS Vitára is megveszik a játékot (vagy egy barátunk megveszi, akkor a PSN hálózatán keresztül a játék kimentéseit könnyen el lehet érni, így akár PS3-on, akár PS Vitán onnan lehet folytatni a kalandot, ahol abbahagytuk.

Mivel manapság az ilyen típusú, fiatalabbaknak szóló vicces, rajzfilmszerű, ügyességi játékok egy kicsit eltűntek (a szokásos Nintendós Mario címeket leszámítva a 2013-as Rayman: Legends talán a legutóbbi, ami még kiemelkedően jó is volt), ezért a PlayStation „sztárja”, Sly Cooper szerintem pont kapóra jött.

-BadSector-


Pro:

+ Igazi Sly kaland
+ Humor
+ Rajzfilmszerű grafika

Kontra:

– A távirányítós autós rész idegesítő
– Időnként önismétlő játékmenet
– Leegyszerűsített lopakodás

 


Sly Cooper: Thieves in Time

Játékmenet - 8.3
Grafika - 8.1
Sztori/humor - 8.1
Zene/audio - 8.4
Hangulat - 8.5

8.3

KIVÁLÓ

Mivel manapság az ilyen típusú, fiatalabbaknak szóló vicces, rajzfilmszerű, ügyességi játékok egy kicsit eltűntek (a szokási Nintendo Mario címeket leszámítva a 2013-as Rayman: Legends talán a legutóbbi, ami még kiemelkedően jó is volt), ezért a PlayStation „sztárja”, Sly Cooper szerintem pont kapóra jött.

User Rating: 4.25 ( 1 votes)

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu