Zsugorodik a GDC 2020 a koronavírus miatt: három újabb távolmaradó!

GDC 2020 – A játékfejlesztőknek szánt konferencia (Game Developers Conference) lassan ki fog így ürülni – még három cég közölte távolmaradását!

A Sony, a Facebook (Oculus) és a Kojima Productions után már a Microsoft is közölte a weboldalán, hogy a COVID-19 miatt nem fog részt venni a GDC 2020-on. A játékosok, fejlesztők, alkalmazottak és a partnerek biztonsága és egészsége a legfontosabb a Microsoft számára, pláne a koronavírus miatt világszerte növekvő egészségügyi kockázat miatt. Ezért a Microsoft csak egy digitális rendezvénnyel helyettesíti a fizikai jelenlétet – a cég weboldala március 16-a és 18-a a legtöbb játékfejlesztői beszélgetést és élményt elérhetővé teszi a streameken és videókon keresztül. Fair play a részükről.

A Microsoft a felhős és játékfejlesztési technológiákról biztosan beszélni fog, és valamilyen fejlesztői bemutató is lesz itt-ott. A játékipar vezetői a játékfejlesztésről, játéktervezésről, a next-gen konzolokról, az online szolgáltatások növekedő jelenlétéről, és a játékok streameléséről kerekasztal-beszélgetés során fognak csevegni. A Minecraft és a Gears of War alkotói által meghozott fejlesztési és tervezési döntések mögé is betekinthetünk, de hallhatunk pár Xbox Game Studiostól is (Double Fine, inXile, Compulsion, Rare, Obsidian, Undead Labs).

A kettes számú hiányzó az Epic Games – ők a közleményükkel nem fogták hosszúra. Annyit mondtak, hogy lelkesek voltak a GDC-n való részvétel miatt, de az egészségügyi aggodalmak miatt nem lenne számukra kedvező kiküldeni San Franciscóba, a Moscone Centerbe az alkalmazottaikat, úgyhogy inkább kihátráltak. A Unity, a harmadik cég pedig szintén a koronavírus miatt döntött úgy, hogy nem repül ki Kaliforniába, mert az alkalmazottaik egészségét nagyon komolyan veszik. Kiállítófülkéjük sem lesz, de online megmutatják a GDC-re tervezett tartalmaikat, ám itt még várnunk kell arra, hogy részletezzék ezt…

Úgyhogy lassan senki sem fog kiutazni az idei Game Developers Conference-re! A rendezvény március 16-a és 20-a között lesz, és még van addig két hét… úgyhogy még felkészülhetünk pár távozóra.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu