Outriders: nem lesz egy sablon sci-fi shooter [VIDEO]

A Square Enix, az Outriders kiadója szerint nem szabad már most leírni a People Can Fly játékát.

A japán kiadó közösségi menedzsere, Toby Palm a PlayStation Blogon magyarázza a bizonyítványt talán túlzottan korán, ugyanis ha valamit bizonygatni kell, hogy igaz, az már nem jó jel. Mindenesetre a Square Enix azt állítja, hogy amikor is a lengyel fejlesztőcsapat (akik korábban a Painkillert hozták össze, de segédkeztek a Gears of War-sorozatban is, egy kis Bulletstorm-kitérővel) nekiállt a játék koncepciójának, akkor az volt az elképzelésük, hogy a napjainkban látható sci-fi trendektől eltérjenek és valami mást csináljanak. Az Outriders egyik alapelve épp az, hogy a sci-fi harcmezőket (és az azon látható kemény erőszakot) összevegyítsék egy földönkívüli bolygóval, ami felfedezésre vár.

Palm azt mondja, hogy a stúdió már az első naptól kezdve a narratívára és a történetre figyelt, és egy olyan sci-fi univerzumot akartak megvalósítani, ami nem csak felületében szép és kidolgozott (magyarul nem valami Patyomkin-játékot akartak, ami szépsége mögött gyorsan megtaláljuk az ürességet, kiességet…). Olyan háttértörténetet akarnak építeni, ami mély, és párbeszédet kezdeményez. Persze ez már kicsit bátor cél, mert nem biztos, hogy mindenki erről akar majd beszélni. (Persze itt beléphet az állítólagos Marvel-link: az Outriders elnevezés pont olyan földönkívülieket takar, akik Thanos szolgái. Egyebet nem mondanánk.)

Palm szerint a játék szlogenje (Leave Humanity Behind – Hagyd magad mögött az emberiséget) több eltérő rétegű értelmezéssel bír, és a játék során ezeket fel fogjuk fedezni. A People Can Fly közel 200 évet lefedő háttértörténetet írt (2020-2209), és a Föld hanyatlását okozó politikai és gazdasági okokat is boncolgatják majd. A történet kibontakozása során több plusz háttérinfót is megtudhatunk, mert az Outriders erősen a narratívára épít.

A kooperatív TPS-RPG Outriders az év végén érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series X-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. Hárman jobb játszani, mint egyedül.

Forrás: Gematsu, PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu