Skywalker kora: ki volt Rey apja? „Döbbenetes” információ a könyvből!

MOZI HÍREK – Rae Carson Skywalker kora regényváltozatában eléggé „mellbevágó” (és lassan már komikumba hajló) leleplezéssel szolgál Rey apjáról.

Figyelem, a következő sorok SPOILER-nek számítanak a Star Wars: Skywalker kora (nagy eséllyel magyarul is megjelenő) regényéből, szóval csak saját felelősségre olvassátok tovább, ha el akarjátok olvasni a könyvet is. A Screen Rant cikkéből derült ki, hogy Rey apja nem más (most tessék a szék karfáit erősen megmarkolni!), mint egy MÁSIK klón, méghozzá egy elbaltázott, másik Palpatine-példány.

Az exegoli végső jelenet egyik pillanatában Rey-nek látomásai vannak nagyapja múltjáról is: és a filmmel ellentétben a regény körbejárja, hogy A Jedi visszatér drámai eseményei után a halott/nem halott/szellem (megfelelő aláhúzandó) Palpatine császár klóntestbe akarja gyömöszölni, azonban az első klónok elég félresikerültek voltak. A Sith örökkévalók lankadatlanul igyekeznek létrehozni a tökéletes egyedet Palpatine számára, azonban nem mindig jártak sikerrel és közülük az egyik, „használhatatlan, gyenge kudarc”, aki Palpatine erejét nem bírta magában tartani, vált később Rey apjává.

A filmben egyébként egy visszaemlékezés formájában láthattuk egy rövid jelenetben Rey szüleit és Rey apját Billy Howle alakítja, akit a nyitóképünk bal oldalán láthattok. Hogy mennyire hasonlít Palpatine-ra (illetve Ian Mcdiarmid a kép jobb oldalán, akinek elvileg a fiatalkori klónja), azt mindenki döntse el saját maga, de ha utánszámolnánk, szerintünk az eltelt évekkel is gondok lehetnek… Mindenesetre az USA-ban már márciusban megjelenik a regény, szóval aki kíváncsi olyan kérdésekre, hogy Palpatine hogyan maradt életben, melyek votlak Kylo utolsó szavai Rey-nek, illetve egyéb, a filmből kimaradt információkra, az a nyomtatott sorokból megtudhatja. Magyar kiadásról ugyan még nincs hír, de mivel a film elég sikeres volt nálunk, így valószínű, hogy mi nyelvünkön is megjelenik majd a könyv.

Forrás: Screenrant

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu