Star Trek: bevállalná-e újra William Shatner Kirk kapitány szerepét?

MOZI HÍREK – A színész határozott választ adott egy rajongói kérdésre, amely azt firtatta, hogy elvállalná-e a Star Trek legendás Kirk kapitányának szerepét – írja a Movieweb.

Nos, el kell keserítenem a William Shatner fanokat: a 88 éves színész határozott nemmel válaszolt, amikor egy rajongó erre direktben rákérdezett. Pedig első hallásra nem volt feltétlenül istentől elrugaszkodott gondolat ez, lévén a Star Trek: Picard tévésorozat, amelyben a szintén nem túl fiatal (79 éves) Patrick Stewart alakítja a másik ikonikus karaktert, Jean-Luc Picard kapitányt és amely a Star Trek: az új nemzedék folytatása, szép sikert aratott a CBS tévécsatornán. Ugyanakkor, a Tim Scammell nevű rajongó kérdésére Shatner az alábbiakat válaszolta:

„Nem, Kirk története szerintem elég egyértelműen lezárult most már.”

Mivel Shatner a kameókat sem szereti, illetve egész egyszerűen úgy gondolja, hogy semmi értelme sem lenne visszatérni a szerephez, nem tudna már többet hozzátenni.

„Mi változott meg a Kirkről szóló állításommal kapcsolatban, amit eddig még nem mondtam? Nem csinálok semmilyen kameót. Kirk története szépen lezárult és ki van zárva bármilyen másik kapitány történetéből. Kirk meghalt a Star Trek: Generációkban.”

William Shatnernek végső soron igaza van. A jól ismert, legelső tévésorozat, egy animációs spin-off, rengeteg mozifilm és a Next Generation crossover után nem sok hely maradt William Shatner-féle Kirk kapitányának. Ráadásul elég egyértelműen meghalt a Generációkban, ezzel akkor átadva a fáklyát Picard kapitánynak, aki utána a Star Trek univerzum új hősévé vált. Ha bárki ehhez hozzányúlna, csak elrontaná ezt az epikus befejezést.

No és mi a helyzet a J.J. Abrams által rebootolt Star Trek filmekkel, amelyben Chris Pine alakította az ismét fiatal Kirk kapitányt? Nos, egyelőre csak annyit tudni, hogy Noah Hawley fogja rendezni a következő Star Treket, azonban arról még nincs információ, hogy Pine és a csapat többi tagja visszatér-e, vagy Hawley nem készít-e egy újabb rebootot, egy teljesen új színészgárdával.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu