Egyedi módon alkották újra az eredeti Command & Conquer videóbetétjeit [VIDEO]

A Command & Conquer Remastered alkotói a mesterséges intelligencia segítségét is bevetették.

Igazán izgalmas videó került fel Youtube-ra, amelyben a Command & Conquer Remastered mögött álló csapat a munka egy olyan szemszögét mutatta be, amelyről elsőre talán nem is jutna eszünkbe, hogy mennyi gondot okozhat a fejlesztők számára. A szándékosan, hol vicces, hol ripacskodó és a B mozikat idéző, élőszereplős átvezető filmek mára a sorozat igazi védjegyévé váltak. Mai szemmel nézve tényleg megmosolyogtatók a videóbetétek, ami azonban sokkal nagyobb problémát jelentett, hogy az eredeti, a kilencvenes évek derekán használt és a lemezeken mellékelt verzióit sajnos nem lehet normálisan feldolgozni – leginkább az alacsony felbontás és akkoriban használt elavult tömörítési megoldások miatt, meg kellett hát keresniük az eredeti verziókat. Bár a rengeteg kutatás során végül megtalálták a filmeket tartalmazó mágnesszalagokat az EA archívumában, azonban sajnos nem az eredeti felvételek voltak rajta, hanem a játék PC-s kiadását rögzítettek valamilyen érthetetlen oknál fogva ezekre. Ráadásul az idő vasfoga az eltelt huszonöt év alatt nem volt kegyes a videók minőségéhez, amely még gyatrább lett, mint amilyeneket a klasszikus Command & Conquer játékokban láthattunk huszonöt éve.

A Westwood veteránokat is alkalmazó Petroglyph azonban nem adta fel és nem döntött úgy, hogy akkor az eredeti, rémesen alacsony felbontású és atompixeles videókat rakják fel a játék mellé, ehelyett a mesterséges intelligenciát használták fel, amelyet a közösség lelkesebb és hozzáértőbb tagjai korábban igénybe vettek hasonló munkákhoz. Az AI segítségével skálázzák fel a filmes betéteket, méghozzá a konzolos kiadások eredeti videóbetétjeit használják fel, lévén azok egy fokkal jobb tömörítést használtak fel, mint a PC-s verziók. Az eredmény persze koránt sem lesz tökéletes, ahhoz ugyanis az egészet újra kellene forgatni, erre pedig pénz sincs egy ilyen kaliberű remasternél, meg értelme sem lenne a régi színészeket lecserélni, vagy a huszonöt évvel idősebbekkel ismét felvenni a régi jeleneteket.

Öröm az ürömben, hogy a fejlesztők tömérdek olyan videót találtak még, amelyekből várhatóan rengeteg „így készült” extra tartalmat rakhatnak fel a remastered játék mellé.

A Command & Conquer Remastered megjelenéséről még nincs konkrét információ, de annyi biztosnak tűnik, hogy ezúttal csak PC-s verzió készül belőle.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu