E3 2020: a szervezők reakciója egy újabb távozó után

Az E3 2020 kreatív szervezői kiszálltak a buliból, így az ESA-nak (Entertainment Software Association), a szervező cégnek reagálnia kellett az ügyre.

Szóval az iam8bit volt az, aki a távozás mellett döntött, így az ESA-nak más kreatív ügynökségekkel kell az idei E3 során dolgoznia (160over90, Mat + Lo, GES, Dolaher Events, Double Forte) a látványvilágon és a dizájnon. Az ESA a közleményében megerősíti, hogy az iam8bit tényleg távozott, de értékelik a játékipar iránti szenvedélyüket, és a fentebb említett cégekkel azon dolgoznak, hogy egy izgalmas, hiteles élményt hozhassanak össze júniusban a rajongóknak, a sajtónak és a játékiparnak. (Nekünk nem fognak. Pusztán időzónabeli eltérésből – ami nekik este 7 óra, az itt hajnali 4 lesz – az európaiaknak nem mindig kedvező az amerikai nyugati parti időzóna.)

Az iam8bit egy tweetben beszélt a távozásról. Nekik vegyes érzéseik vannak, és úgy gondolják, hogy az idei E3 kiállítói élménye új szintre léphetett volna. A cég már több mint száz videojátékos és közösségi esemény szervezésében vett részt, és egy álom volt számukra, hogy az E3-ban közreműködhessenek, de sok szerencsét kívántak az ESA-nak.

És az iam8bit nincs egyedül. Korábban már tudósítottunk arról, hogy a Sony idén is kihagyja az E3-at, de Geoff Keighley is távol marad a júniusi rendezvénytől, holott ő már 2017 óta az E3 Coliseum szervezője és műsorvezetője volt (interjúk a fejlesztőkkel, kiadókkal – egyfajta plusz a sajtókonferenciákon felül).

Mindeközben Los Angeles városa egészségügyi vészhelyzetben van a koronavírus elterjedése miatt. És pont ebben a városban tartják meg minden évben az E3-at. Emiatt pedig már lassan azt kellene kérdeznünk, hogy jó, oké, szorosan nyomon követik a szervezők a helyzetet, de nem lesz ebből végül egy halasztás? A Taipei Game Show is meglépte már.

Akár fogadni is mernénk arra, hogy áprilisban bemondja az ESA, hogy nem, nem júniusban lesz az E3, hanem később…

Forrás: GameSpot

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu