Online rekordok a koronavírus miatt, az Xbox vezére örül ennek

KoronavírusPhil Spencer szerint szívmelengető, hogy az emberek a videojátékokon keresztül tartják egymással a kapcsolatot.

„Szívmelengető sok embertől hallani, hogy a játékokon keresztül tartják egymással a kapcsolatot ezen manapság. A játék egy alapvető emberi szükséglet. Büszke vagyok, hogy egy olyan ipar része lehetek, ami menekülést és szórakozást biztosíthat. Maradjatok biztonságban,”

írta Spencer a Twitteren. Amikor a szerverek terheltségi állapotáról és a kihasználtságról kérdezték, arra pedig ezt válaszolta:

„A kihasználtság majdnem mindenben megnövekedett. Köszönet azon működtetőknek/IT-s csapatoknak a cégeknél, akik keményen dolgoznak, hogy minden simán működjön mindazok ellenére, ami körülöttünk zajlik.”

Tehát az Xbox Live-ot elég sokan használják (ezért nem csoda, hogy itt-ott azért a szolgáltatás beadja a kulcsot).

De nem csak azt: a Valve népszerű szolgáltatása/digitális boltja, a Steam is csendben rekordot döntött – a SteamDB azt írja a Twitteren, hogy a Steamen egyszerre kicsivel több mint húsz millió játékos volt bejelentkezve, és ebből is 6,2 millióan éppen játszottak valamivel. Tehát sokan inkább otthon maradtak és játszottak, vagy esetleg átnézték a Steam kínálatát egy-két játékért (és itt most tényleg teljesen mindegy, hogy milyikért – az izoláció, az elzárkózás a lényeg). A legjátszottabb játék jelenleg a Counter-Strike: Global Offensive (606 ezer játékos), majd a DotA 2 (404316) és a PlayerUnknown’s Battlegrounds (245190) következik. És most is lazán 15 millió felett a bejelentkezett felhasználók száma.

A Rockstar pedig a Twitteren bejelentette, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében nemzetközileg bevezeti az otthoni munkát, ami szerintük a lehető legkisebb fennakadással is, de működni fog. Az online játékaik (GTA Online, Red Dead Online…) nem lesznek bajban, és a segítségnyújtó csapataik is rendelkezésre állnak. A múlt héten a Bungie is hasonló eljárást vezetett be – és nem is rossz elképzelés ez.

Ezek után nem csoda, hogy több amerikai (pl. AT&T) és kanadai (Videotron Quebecben) internetszolgáltató törölte az arrafelé használt adatforgalom-korlátozásait…

Forrás: WCCFTech, VG247, VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu