Később indulhat a következő konzolgeneráció a koronavírus miatt?

A DFC Intelligence jelentése szerint 2020 végén nem biztos, hogy ott lesz a boltban a következő konzolgeneráció, a PlayStation 5 és az Xbox Series X.

Az 1994-ben alapított játékipari kutatócég úgy gondolja, hogy a Sony és a Microsoft konzoljai közül (és itt a többes szám ott is jogos lehet, hogy a PlayStation 5-ből és az Xboxból is két verzió lehet ott a rajt pillanatában) legalább az egyik hiányozni fog a boltok polcairól az ellátási láncban felmerülő gondok miatt. (Azaz nem lesz meg minden elem a helyén a gyártástól a szállításig, ami nélkül elengedhetetlen egy termék folyamatos elérhetőségének biztosítása.)

Szerintük, ha mégis elstartolnak a következő generációs konzolok, akkor nem lesz nagy készlet belőlük, ami önmagában még nem akkora probléma, de hozzá kell tennünk, hogy az elvárásokhoz képest drágábbak lehetnek. Tehát nem 500 dollár lenne, ami forintban az év végére ki tudja, hogy mennyi lesz. Jelenleg a gazdaság eddig nem nagyon látott bizonytalan állapotban van, és ha ki is tisztul a helyzet a következő néhány hét folyamán, egy csúcskategóriásnak mondott játékkonzol gyártásának és kiadásának lehetősége már most súlyosan érintett, állítja a DFC Intelligence.

Az AMD, akitől a Sony és a Microsoft is átveszi az egylapkás rendszereket (a processzor és a grafikus chip is egy áramkörön lesz), korábban még azt mondta, hogy a next-gen rajtja az év végén lesz esedékes, de ez még megkérdőjelezhető. Viszont a DFC Intelligence szerint a fogyasztói kereslet jóval erősebb lesz az eddigiekhez képest. Nagyobb kereslet lesz, mint kínálat, ami hosszabb távon megnövelheti az eladásokat, és szerintük a kormányzati és civil óvatosság miatt ez egy rövid ideig tartó krízisállapot lesz. A PlayStation 5-re és az Xbox Series X-re is azt mondják, hogy hatalmas igény fog mutatkozni irántuk – a két konzolgyártó cégnek az elvárások elérése lesz a cél, és az, ha várnak, hogy a megfelelő termékkel startoljanak, bölcs döntésnek tűnik.

A két konzol elvileg az év végén jön…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu