PlayStation 5 visszamenőleges játéktámogatás: sarokba szorította a Sony-t a Microsoft?

Úgy tűnik, hogy a Sony nagyon gyorsan megváltoztatta a véleményét a PlayStation 5 visszamenőleges játéktámogatás ügyében.

Amikor a PlayStation 5 technikai bemutatójánál megemlítettük a visszamenőleges játéktámogatást, akkor csak annyiról volt szó, hogy a megjelenéskor a száz leghosszabb PlayStation 4-es játékot fogja megenni a PS5. PS1, PS2, PS3 fel sem lett hozva. Ez bizony gyenge volt, és a Sony Interactive Entertainmentnek reagálnia is kellett – ezt úgy tette meg, hogy a PlayStation Blogos posztot frissítette.

Most azt állítja a Sony Interactive Entertainment platformtervező és menedzsmentes senior alelnöke, Hideaki Nishino, hogy a több mint négyezer PlayStation 4-es játék „túlnyomó többségét” támogatni fogja a PlayStation 5, és a visszamenőlegesen támogatott játékok emelt órajelen fognak futni (ez volna a boost funkció), amivel stabilabb vagy magasabb lehet a frame rate, illetve a felbontás is növekedhet. Játékonként vizsgálják ezt, és ha valami hiba van, akkor értesítik a fejlesztőket. A poszt frissítése szerint már több száz játékot teszteltek, és több ezret fognak a megjelenéshez közelítve, és erről később hallhatunk majd részleteket. Ez eléggé… védekező reakciónak néz ki, mert az elvárások nagyok voltak, a bejelentés meg nem szólt valami nagyot a PlayStation 5 visszamenőleges játéktámogatás tekintetében.

Ezt a Microsoft szépen ki is használta – „Hozd magaddal a kedvenc játékaidat az Xbox Series X-re! Csak kösd rá a konzolra a már meglevő külsős merevlemezed, és a teljes könyvtárad azonnal hozzáférhetővé válik,” írja a redmondi cég a Twitteren. Volt egy másik tweet is, de ez törölve lett valamiért – ebben azt írta az Xbox, hogy az eddig összes visszamenőlegesen támogatott (Xbox 360, sima Xbox) játék mellett az Xbox One-os címek is futni fognak az Xbox Series X-en, amin így négy generációnyi produktum működne gond nélkül lemezről/streamelés és felújítás nélkül, nem pedig kettő.

A PlayStation 5 és az Xbox Series X is a tervek szerint az év végétől lesz megvásárolható. Az ár még nem ismert egyik térfélen sem.

Forrás: Gematsu, VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu