NieR Replicant remaster bejelentés és első videó [VIDEO]

A Square Enix számára ez a NieR Replicant remaster bejelentés egyben a PS3-ra és Xbox 360-ra megjelent klasszikus tízéves születésnapjának is ünnepe.

Yoko Taro sorozatának rajongói már régóta álmodtak róla, hogy a most már klasszikusnak számító Nier Replicant életre kel egy, a jelenlegi platformokra készült adaptációval és ez az álom most meg is valósul. A Square Enix bejelentette, hogy a Nier-sorozat 10. születésnapja kapcsán az első rész Xbox One-ra, PS4-re és Steamre is egyaránt megjelenik az első remasterének formájában, egy egészen különös címmel: a remaster NieR Replicant ver.1.22474487139 elnevezéssel kerül majd a boltokba.

Bár a játékról sok mindent nem lehet tudni, a NieR Replicant remaster bejelentés kapcsán az első video preview most nyilvánosságra került, amely animált artworkok formájában mutatja be a játék vizuális világát és egyben az eredeti játék alaptörténetét is.

A remake verzióról egyelőre túl sok információ nincs, de az biztos, hogy most minden fontosabb karakter teljes szinkront kap majd, továbbá visszatér a zeneszerző, Keeichi Okabe is, hogy az eredeti zenéket ismét rögzítse, sőt, még néhány új muzsikát is komponáljon majd a akció-kalandhoz. A remaster munkát Toylogic végzi, amely szintén japán cég. Ők régebben olyan címek különböző portjain is dolgoztak, mint a Dragon Quest XI, a The Evil Within és a Happy Wars. Az akció-szerepjáték PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re egyaránt érkezik, viszont megjelenési dátum még nincs, pusztán a lenti trailerben gyönyörködhetünk.

Egyébként az első NieR-t nem a NieR: Automata fejlesztőcsapata: PlatinumGames dobta össze, hanem egy Cavia nevű cég és tíz éve, 2010-ben jelent meg Xbox 360-ra és PS3-ra. Túlzott sikert nem aratott: a kritikusok leginkább a játék univerzumának fantáziátlan kidolgozását és üres világát fájlalták és nem mentek el a tömérdek technikai probléma mellett sem. Ennek megfelelően az eladások is eléggé gyengélkedtek: közel fél millió példányt kelt el a játékból és főleg csak Japánban. A Square diplomatikusan fogalmazott: szerintük ez nem volt tragikus végeredmény, de azért többet vártak el a játéktól. Ezek után nagy meglepetésre érkezett a 2017-es NieR Automata, amely jött, látott és óriási sikert aratott: tavaly ünnepelték a négymilliós eladásukat – érthető ezek után, ha a Square az első részt is előveszi egy remaster erejéig.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu