Életjelet adott magáról a WiLD

Michel Ancel WiLD játékáról évek óta nem hallottunk komoly újdonságokat – most pedig valami mégis történik a kulisszák mögött.

Michel Ancel egy francia géniusz – azon túl, hogy ő volt Rayman alkotója, neki köszönhetjük a Beyond Good & Evilt (aminek a folytatása előzmény lesz, és merőben eltérő az első felvonástól…), és ő egy PlayStation 4-exkluzív játékon is dolgozik. Ez volna a WiLD, amin a Wild Sheep Studio dolgozik. Ebből a Redditen posztoltak egy albumnyi koncepciós képet, amit itt most be is ágyazunk lent.Ezek a képek a stúdió weboldaláról  származnak.

A WiLD-ot még a 2014-es Gamescomon jelentette be Ancel, és azóta átéltünk pár dolgot (pl. a Scaleboundot törölte a Microsoft, a Nintendo sereghajtóból éllovas lett, miután a Wii U helyére behozta a Switchet, a PlayStation Vita meghalt, a Nintendo 3DS is lassan megöregedett, stb…). A hivatalos jellemzés szerint a WiLD egy buja, kiterjedt világban játszódik, ahol meg kell tanulnunk valamit: a lehető leggyorsabban hozzá kell szoknunk a világ kihívásaihoz, de közben a terület titkait is fel kellene fedezni. Persze az anyatermészet a napszakok és évszakok váltakozásával eltérő kihívásokat támaszt elénk.

A Sony Interactive Entertainment még tavaly márciusban levédette a WIPO-nál (a világszintű szellemi tulajdonhivatalnál) a WiLD-ot. Ancel pedig 2017-ben még azt mondta, hogy „erős hírekkel készül a következő évre”, ami ugye nem történt meg. Közben a Wild Sheep Studionak volt pár állásajánlata, de ezt leszámítva kb. semmit sem hallottunk a játékról az utóbbi pár évben. Ancel is utoljára 2018 júliusában posztolt az Instagramra, amikor is meglátogatta a Guerrilla Gameset (a Horizon Zero Dawn, illetve a Decima engine fejlesztőit).

Gőzünk sincs, hogy a WiLD valaha megvalósul-e. Lassan olyan érzésünk támad vele kapcsolatban, mint a Rockstar Gamesnél az Agenttel. (Az is valószínűleg egy mítosz már – egy régóta kihajított koncepció.) Talán megcáfol minket Ancel és a Sony – esetleg egy PlayStation 5-ös feltámasztás érdekes lehet még.

Forrás: PSL

WiLD New Artwork

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu