The Last Of Us Part II: sztoriízelítő [VIDEO]

A Naughty Dog és a Sony Interactive Entertainment egy trailerrel jelentkezett a The Last of Us Part II-ből, hogy annak történetéből egy kisebb (de tényleg csak egy kisebb) ízelítőt kaphassunk.

A Naughty Dog játéka igencsak tumultussal teli időszaknak nevezheti 2020-at: a februárra tervezett megjelenést először áttolták május végére, majd a koronavírus-világjárvány miatt határozatlan ideig el lett ismételten halasztva, majd végül megkapta a végleges időpontot a megjelenésre (de a Marvel’s Iron Man VR, ami ugyanakkor lett elhalasztva, még nem…?!), ugyanis beszámoltunk nemrég arról is, hogy a játék mesterlemeze elkészült, így annak sokszorosítása is megindult, így június 19-én a PlayStation Store mellett a konzolos boltok polcain is megtalálhatjuk majd Ellie és Joel történetét.

És persze eközben volt egy eléggé durva szivárgás is – itt nem fogunk belemenni a részletekbe (és a lenti videóba sem: ahogy a társíró/kreatív rendező Neil Druckmann is mondta, a legjobb, ha mi magunk éljük át… de egy szóval jellemezzük: ERŐSZAKOS), de megemlítjük, hogy a Sony elkapta a szivárogtatókat, akik nem a Sony Interactive Entertainmentnek vagy a Naughty Dognak dolgoztak. Jött időközben egy lehetséges magyarázat is a Bloomberg Newsnak dolgozó Jason Schreiertől is arra, hogy ez a szivárgás egyáltalán miképp is történhetett meg – ki hitte volna, hogy egy régebbi Naughty Dog játék egyfajta jogosulatlan kapuként is funkcionálhat?

A Sony Interactive Entertainment jellemzése szerint amúgy a The Last of Us Part II öt évvel az első részben látott veszélyes utazás után kezdődik. Az Egyesült Államok romokban, Ellie és Joel pedig letelepedett a Wyoming államban található Jacksonban, ugyanis itt egy csoport túlélő próbálja az emberiséget valamennyire fenntartani annak ellenére, hogy a fertőzöttek továbbra is nagy veszélyt jelentenek mindannyiukra. Csakhogy egy erőszakos esemény mindent felborít, és Ellie-nek útra kell kelnie, hogy bosszút állhasson, illetve igazságot szolgáltathasson. A cselekedeteinek pedig következményei lesznek.

A The Last of Us Part II tehát június 19-étől lesz kapható, kizárólag PlayStation 4-re (lemezes és digitális formátumban egyaránt), de tényleg szúrós szemmel lesünk a még be nem mutatott dizájnú PlayStation 5 felé is, mert szerintünk a next-gen konzol is megkapja „a pajkos kutyák” alkotását…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu