The Ascent: 12 perc gameplay a nemrég bejelentett next-gen sci-fi akció-RPG-ből [VIDEO]

Veteránokból álló új csapat készítette a taktikusabb „sci-fi Diablónak” is nevezhető játékot.

Tegnap a Microsoft Xbox-részlege tartotta meg egy nagyobb lelélegzetvételű Xbox Series X-re fókuszáló Xbox Insider játékbemutatóját, amelyen igazán izgalmas bejelentéseket is látthatunk. Első látásra nem tűnt annyira kiemelkedőnek a The Ascent című játék, azonban az amerikai IGN közzétett egy tizenkét perces játékmenet-videót, amely lényegesen meggyőzőbbnek tűnik. A videót alant láthatjátok.

A The Ascent a különféle AAA-kategóriájú játékokon (Gears of War, Wolfenstein) veteránjaiból nemrég verbuválódott alakult svéd Neon Giant játéka, amely akció-szerepjáték cyberpunk sci-fi környezetben játszódik. Mint a videón is látható, igencsak fontos szerepet lesz majd benne a taktikázásnak, tehát ahelyett, hogy agyatlanul végigrohanunk a pályákon, minden fedezéket, lehetőséget ki kell aknáznunk. Maga a környezet is rombolható, tehát a különféle tereptárgyak mögé bujkálás sem életbiztosítás. Természetesen, mint minden az akció-szerepjátékban, itt is rengeteg tárgyat: fegyvert, páncélt stb.  dobnak a leölt ellenségek. A nálunk lévő gyilkolóeszközöket fejleszthetjük is. A The Ascent-ben emellett lokális és online kooperatív játékmód is szerepel majd.

A játéknak persze története is van, amely a Veles nevű bolygón zajlik. Ebben a cyberpunk univerzumban megavállalatok irányítanak mindent, többek között az interplanetáris utazásra is rárakták a kezüket. E vállalatok egyike a címszereplő The Ascent Group, amely mindent a markában tart, többek között a játékost is. Szabadulásunk nem zökkenőmentes, és nem is annyira örömteli, hiszen a megavállalat összeomlása, illetve a káosz elszabadulása indítja be ezt.

A The Ascent egyik lesz az Xbox Series X nyitócímeinek, így tehát ősszel jelenik meg, az XSX mellett PC-re (Steam) és Xbox One-ra is egyaránt kapható lesz.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu