Kemény szavakkal illette a Mafia eredeti írója és direktora a remake-et

Daniel Vávra, akinek cége azóta már többek között egy Kingdom Come Deliverance-t is letett az asztalra, nem túl lelkes a felújított Mafia kapcsán.

Általában véve rendkívül pozitív visszhangja volt a pár napja bejelentett Mafia Trilogy-nak, amely az eddig megjelent, első három játék ráncfelvarrása az aktuális konzolgenerációra és PC-re is. Ami különösen izgalmas, az az első Mafia remake-je, lévén azt a Hangar 13 alapjaiból készíti újra elvileg úgy, hogy azért tiszteletben tartják a hatalmas klasszikust minden tekintetben. Kevésbé foglalkoztak a régi játék eredeti fejlesztőivel, például Daniel Vávrával sem, aki ezt némileg zokon is vette és nem túl pozitív szavakkal illette az új verziót.  Twitteréről derült ki, akit a bejelentés óta kérdezgettek a rajongók a remake-ről a közösségi médiában. Miközben Vávra nevét mostanság leginkább a Kingdom Come Deliverance kapcsán hallhattuk sokszor (ő alapította azt a céget, amely összehozta), annak idején az Illusion Softworks-nek dolgozva ő írta az eredeti Mafia történetét és a direktora is volt. Most viszont elég világosan értése adta mindenkinek, hogy ehhez a felújított változathoz az égvilágos semmi köze és nem is vár túl sokat tőle.

Vavra arról is írt Twitteren, hogy mindenki arról kérdezgeti: mi újság az „ő” Mafia Remake-jével, holott ő személy szerint nem is dolgozott rajta és nem is vár tőle túl sokat. Még azt is hozzátette, hogy a ráncfelvarrott új verzióról ő is csak a sajtóból értesült, nem is nem szólt neki arról senki, hogy az általa megalkotott történetet teljesen új köntösben adják ki, és ráadásul pénzt sem lát az egészből. Összeségében elég negatív szavakkal illette ez a új verziót, persze a fentiek tükrében (meg azért is, mert a Hangar 13 által fejlesztett Mafia 3 nem sikerült túl jól) valahol érthető is.

Hogy mennyire lesz igaza Daniel Vávrának, vagy sem, az hétfőn kiderül, ugyanis akkor láthatunk majd egy nagy gameplay leleplezést a Mafia-trilógiából. És hogy milyen volt az eredeti Mafia, 18 évvel ezelőtt? Ebből a retrocikkünkből megtudhatjátok

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu