Epic Games Store: nagyobb integráció, pénzvisszatérítés a pecheseknek

Az Epic Games Store igyekszik lépést tartani a Steammel.

Tim Sweeney digitális boltja eddig is támogatta a Humble Bundle-t, de a kód/kulcsmentes integráció három újabb weboldallal bővült. Így már a Green Man Gamingen és a Fanaticalon is könnyen vásárolhatunk Epic Games Store-os (EGS-es) címeket, de a cég a Genba Digitallal is megállapodott (a Genba terjesztéssel foglalkozik). Steve Allison, az EGS általános menedzsere szerint fontos nekik az, hogy a fejlesztőknek több utat is találjanak a támogatásra, és hogy szélesebb közönséghez jussanak el, miközben fair részesedést kapnak a játékaik értékesítéseiből.

Paul Sulyok, a Green Man Gaming alapító-vezérigazgatója is örül annak, hogy az Epic Games csapatával olyan API-t (alkalmazásprogramozási felületet) valósítottak meg, amivel közvetlen hozzáférésük lett az EGS katalógusához. Szerinte most eddig nem látott mértékben mindenkinek szüksége van egy kis interaktív figyelemelterelésre (itt a koronavírus-világjárványra gondolt). Craig Johnson, a Fanatical ügyvezető igazgatója szerint ezzel erősödik a site mentalitása (nagy választék a digitáis termékekből), míg Claire Ralley, a Genba Digital alapítója pedig örül annak, hogy központi, kulcsmentes megoldással férhet az Epic Games hozzá a Genba hálózatához, hogy így mindenki biztonságban terjeszthesse a játékait. (Itt zárójelben az érdekesség: ezeken a boltokon keresztül az Epic nem kap részesedést… és Sweeney-ék már most utalnak arra, hogy további terjeszkedésre készülnek!)

Joshua Boggs, a Studio Mayday rendezője pedig a Twitteren mutatta meg, hogy az Epic Games Store egy kedvező lépést tett. Boggs nemrég vásárolt valamit az EGS-en, ahol aztán azt leárazták az Epic Games Mega Sale-en (ez még június 11-éig tart, és már írtunk arról, hogy melyik játékok lehetnek a következő ingyenes címek az akciók végéig), ő pedig részben visszakapta a pénzét!

Ez azt jelenti, hogy az akkori ár, illetve a mostani, akciós ár közötti különbséget visszatérítik, így aki ilyen módon peches lenne, nem fog pórul járni, mert visszautalják neki ezt a különbözetet, emiatt pedig nem lesz az, hogy megveszünk valamit, ami aztán másnap már feleannyiért megvásárolható, mi meg magunkban káromkodunk emiatt…

Az utóbbira azért talán a Steamnek is fel kellene figyelnie, mert ez nagyon dörzsölt lépés az Epic Games Store-tól, ami most már a letöltési sebesség kezelésével is rendelkezik. Nos, és itt is él már a pénzvisszatérítés lehetősége: a vásárlástól számított 14 napon belül, ha két óránál kevesebbet játszottunk valamivel, visszakérhetjük a pénzünket. (Ezzel a módszerrel él a Steam is.)

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu