PlayStation 5 DualSense: egyedi tulajdonságot árult el egy fejlesztő! [VIDEO]

Mike Bithell (Thomas Was Alone, John Wick Hex) szerint akár az esőt is megérezhetjük az ujjainkon.

A fejlesztő a „Play, Watch, Listen” című Youtube-os podcastsorozat egyik epizódjában vett részt, az Alanah Pearce nevű hoston kívül két másik olyan játékiparban ismert személyiséggel, mint Troy Baker szinkronszínész és Austin Wintory játékzeneszerző. Bithell a beszélgetés során megemlítette, hogy volt alkalma, hogy kézbe vegye és rendesen áttanulmányozza a Sony új generációs kontrollerét, a PlayStation 5-höz használt DualSense-t és neki teljesen belopta magát a szívébe az új kütyü. Persze, sokszor hallunk olyat, hogy a belsős cégek agyba-főbe dicsérik a Sony termékeit, de független fejlesztő azért ritkábban alél el ennyire tőle. Bithellnek viszont rendkívül bejött az új kontroller, különösképpen, ami a „haptic feedback” megoldást illeti. A fejlesztő konkrétan a hangok, illetve a viharban hallható eső kapcsán emlegette fel a dolgot, de aztán nem tett hozzá többet, mert félt attól, hogy az embargót esetleg megsérti. Mindenesetre elmondása alapján eléggé világosnak tűnik, hogy a Sony spéci megoldásával akár még az esőcseppeket is „érezhetjük” majd a kontroller segítségével.

Persze, ez sci-finek is hangzik picit, de azt már eddig is tudtuk a kontrollerről, hogy az igen sok mindenre lesz képes, a speciális rezgésnek köszönhetően például konkrétan érezni fogjuk, hogy milyen talajon járunk vagy vezetünk egy járművet, továbbá jóval nagyobb erőkifejtés kell majd egy íj felhúzásához, mint mondjuk egy pisztoly ravaszának meghúzásához.

Persze, nem hiányoznak a kissé konzervatívabb megoldások sem a kütyüről: a sokak által kedvelt Jack-dugó (amely megkönnyíti a kommunikációt, illetve egy kisebb lakásban külön áldás lehet akár a teljes játék közben) megmarad a DualSense-en is – tehát a működő recepthez nem nyúl a Sony.

Ami pedig az esőcseppek érzetét és más hasonló extra tulajdonságokat illeti, azt év végén mi magunk is megtapasztalhatjuk, amikor a PlayStation 5 a boltokba kerül, feltéve, ha minden jól halad.

A PlayStation 5 új gamepadjáról nem olyan régen rántotta le a leplet a Sony.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu