John Wick első rész: eredetileg megúszta volna a kiskutya?

MOZI HÍREK – A nézők várható negatív reakciója miatt ideges filmstúdió arra utasította a két rendezőt a John Wick első rész forgatása alkalmával, hogy a kiskutya mégis ússza meg – olvashatjuk a Movieweben.

Két dolgot tudunk biztosan John Wickről. Mestergyilkos, aki képes kiirtani az összes többi mestergyilkost és ha bántod a kutyáját, az olyan, mintha aláírtad volna a halálos ítéletedet! Az egész franchise azzal a lendülettel indult el, hogy John Wick egy bérgyilkos, ahol a főgonosz fia megölte Wick kutyáját. Azonban most Derek Kolstad forgatókönyvíró osztotta meg, hogy ez a motívum eredetileg nagyon nem tetszett az eredetileg rendkívül ideges filmstúdiónak.

„Nagyon azt akarták, hogy jól csináljuk, szóval voltak olyan sztorielemek, amelyeket nagyon nem akartak.Vágjuk ki a kutyás részt. Csak arról szóljon a film, hogy egy visszavonult bérgyilkos visszatér.”

Ugyanakkor a film készítői nem engedtek a negyvennyolcból és a szívszorító kiskutyás jelenetet meg akarták tartani, hiszen ez az aspektus volt az, amely meghatározta John Wick teljes útját. Kolstad arra is emlékszik, ahogy Chad Stahekskinek és David Leitch reagáltak a stúdió beavatkozására.

„Chadnek és Dave-nek meg kellett harcolnia érte, hogy ez a jelenet megmaradhasson és nekik lett igazuk.”

A stúdió vezetői állítólag halálra izgulták magukat az első vetítésig, amelyen ők is és a rendezők és a forgatókönyvíró is részt vettek. Amikor viszont ez lezajlott, a szóban forgó jelenetnél saját szemükkel is tapasztalhatták a nézőközönség reakcióján, hogy mennyire igazuk volt, hogy az eredeti verziónál maradtak. A többi már filmtörténelem: a kiskutyája halála miatt bosszúhadjáratot indító John Wick története hatalmas sikert aratott és a John Wick első rész után két, szintén rendkívül sikeres folytatás is következett: a John Wick 2. felvonás és a John Wick 3. felvonás, és a sikertörténet itt nem áll meg: írják már a negyedik rész forgatókönyvét is a jelenleg 55 éves Keanu Reeves főszereplésével, akit egyébként legközelebb a Matrix 4-ben láthatunk, már egy forgatásjelenet is készült is vele.

Forrás: Movieweb

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu