Gyulai késelés és gyilkosság: nagy gamer a gyilkossággal gyanúsított fiatal

Grand Theft Auto, Need for Speed és Stronghold sorozatok a kedvencei a gyulai késelés és gyilkosság ügyében gyanúsított R. Robertnek.

Vasárnap hajnalban, Gyulán egy újabb tragédiába fulladt, dupla késelés híre rázta meg Magyarországot. Vasárnap reggel írt erről többek között a Magyar Narancs, az Index és a HVG, hogy két embert késeltek meg Gyulán: a gyanú szerint a 18 éves elkövető előbb egy 27 éves férfit késelt halálra, majd a saját, 17 éves barátját is megsebesítette az arcán.

Police.hu híre szerint a rendőrségre vasárnap hajnalban érkezett bejelentést egy gyulai nőtől, aki azt állította, hogy a háza udvarán van egy sérült. A Magyar Narancs írásából az is kiderült, hogy a történet egyik szemtanúja a Magyar Narancs munkatársa és így első kézből tudósíthatott a tragikus tényekről. Az egyik késsel megsebesített fiatalember egészen pontosan annak a háznak az udvarára menekült be vasárnap hajnal, fél 4 után nem sokkal, ahol párjával a Magyar Narancs újságírója lakik. A 17 éves fiatalember félelmében menekült az újságíró kertjébe és azt is elárulta, hogy van egy másik fiatalember, aki szintén sérült. Az újságíró így kommentálta az eseményeket:

„Elsőre úgy tűnt, mintha megverték volna, és a szája vérzik. Még sötét volt, nem láttunk tisztán. Ezután határozottan közöltük a számunkra ismeretlen fiatallal, hogy hívjuk a rendőrséget. Legnagyobb megdöbbenésünkre ezt helyeselte, semmilyen ellenvetése nem volt.

A párom azonnal hívta a rendőrség számát, én pedig, miután láttam, hogy semmilyen támadó és agresszív szándéka nincs a fiatalembernek, kinyitottam az előszoba udvarra néző ablakát és ezen keresztül beszéltem a hajnali látogatóval. A sokkos állapotban lévő férfi megmutatta, hogy a bal arcán az álla fölött vágták meg, a mély seb vérzett, amit a kezével fogott le, pólója véres volt.” (Forrás: Magyar Narancs)

Később az is kiderült, hogy a fiatalemberek „az éjszaka a barátjával a városban mulattak, és sokat ittak. Majd arról beszélt, hogy az ivást valakinél, egy házban folytatták, ahol egy valaki felment az emeletre, majd olyan dolgok következtek, amit soha nem hitt volna. Ám mindez teljesen kifejtetlen maradt.”

A harmadik fiatalemberrel, a 27 éves áldozattal, Gy. Rolanddal azonban már hazafelé tartva, útközben találkoztak. Hogy mi vezetett a késeléshez, amely során R. Róbert halálra késelte az áldozatot és megsebezte az arcán is a saját barátját, annak okai egyelőre még ismeretlenek.

Nekünk azóta közösségi fórumoknak és egyéb információknak hála sikerült kiderítenünk, ki a gyanúsított és elbeszélgettünk a rendésznek tanult, fiatal 18 éves gyanúsított legjobb barátjával, aki egészen kicsi gyerekkora óta ismerte és aki szinte „testvérének tartotta” az illetőt. Róbertet abszolút normális, egyáltalán nem agresszív, vidám fiatalnak ismerte, akivel gyakran együtt játszottak Róbert PC-jén sokféle videojátékot. Róbert hatalmas gamer: kedvencei a stratégiai játékok, de az autós, vagy akció-kalandokat is kedveli. Kedvencei közé a Grand Theft Auto-, a Need for Speed és a Stronghold című várépítős, középkori stratégiai játéksorozatok tartoznak, illetve sakkozni is szeret. Amikor barátjával együtt játszottak, Róbert sosem dühöngött, együtt nevetgéltek játék közben. Barátja szerint:

„Robi tényleg jó srác, egyáltalán nem idegbeteg, vagy őrült.”

Érdekes kérdés az is, hogy lehetett Robinál kés, ugyanis barátja úgy tudja, a gyanúsított egyáltalán nem tartott sem kést, sem semmilyen fegyvert magánál, hiszen:

„Az apja kitekerte volna a nyakát!”

Az esetről egyelőre még kevés az információ, a police.hu oldala szerint „Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei a bejelentéstől számított egy órán belül, a 44-es számú főút Gyulát elkerülő szakaszán elfogták a 18 éves gyulai R. Róbertet, akit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett. A nyomozók vizsgálják, hogy milyen konfliktus vezethetett a tragédiához.”

Források: Magyar Narancs, Index, HVG, Police.hu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu