A Ubisoft reakciója a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakra

Azok után, hogy Ashraf Ismail, az Assassin’s Creed: Valhalla eddigi rendezője szabadságra ment saját akaratából, a franciáknak komolyan reagálnia kellett…

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy Ismail távozott a Ubisoft Montrealtól (ez a fő stúdió, ami az Assassin’s Creed: Valhallát készíti tizennégy kiegészítő csapattal szerte a világon), ugyanis állítólag egy évig viszonya volt valakivel, miközben házassában élt. Az első reakcióban a Ubisoft röviden fogalmazott: a játék fejlesztése folytatódik, Ismail pedig önszántából visszalépett a játékfejlesztéstől (hogy a magánéleti problémái megoldására időt fordítson).

Most viszont egy terjedelmesebb sajtóközleményt találhatunk a Ubisoft weboldalán.

A francia kiadó elkezdte felülvizsgálni a szexuális zaklatásokkal kapcsolatos vádakat, és ehhez külső konzultánsok segítségét veszi igénybe. A vizsgálatok eredményeitől függ majd, hogy milyen lépéseket tesznek. Mivel azok még zajlanak, ők nem szeretnének erről több részletet közölni, de addig is felülvizsgálják a már aktív, létező szabályaikat, folyamataikat és rendszereiket, mert meg szeretnék érteni, hogy honan is ered a probléma gyökere. Meg szeretnék előzni az illetlen viselkedést, ami ha kiderül, akkor azt szankcionálni is szeretnék. Az viszont már biztos, hogy a következő napok során további lépéseket fognak tenni a Ubisoft stúdióiban.

Amúgy nincs Ismail egyedül a szexuális zaklatásokkal kapcsolatos vádakban – Andrien Gbinigie, a Ubisoft Toronto-nál a Watch Dogs termék-, és brandmenedzsere is szexuális bántalmazás miatt van szorult helyzetben. Ő megvédte magát egy Medium posztban… amit azóta töröltek. A Ubisoft azt mondja, hogy a bizonyos érintett alkalmazottjaik miatt bocsánatot kérnek mindenkitől, aki érintett az ügyben. Egy biztonságos, befogadó környezetet akarnak teremteni a stúdióknak, a játékosoknak, és a közösségnek, és tudják, hogy ezzel kapcsolatban leszerepelt a francia cég, így ezen változtatniuk kell.

Ki tudja, hogy hány, még el nem mondott, és nyilvánosságra talán sosem kerülő eset van a játékiparban?

Forrás: GameSpot

Please support our page theGeek.games on Patreon, so we can continue to write you the latest gaming, movie and tech news and reviews as an independent magazine.
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu