Ghost of Tsushima: Rövid, de ütős, új trailer a PS4 utolsó exkluzívához [VIDEO]

Japán nyelven kommunikál a szamurájfilmeket idéző kaszabolós, lopakodós játék: a Sucker Punch Ghost of Tsushima című PS4 exkluzív címének trailere.

A kicsit „japán Assassin’s Creednek” is aposztrofált Ghost of Tsushima megjelenésére való várakozás egyre nehezebb, hiszen még mindig két és fél hét van hátra addig: július 17 aktiválódik nálunk is a játék. Hogy a várakozást még jobban felfokozza, a Sony egy vadonatúj, rövid trailert küldött ki, amely leginkább a játék hangulatát hivatott érzékeltetni, és nem mellesleg még japán nyelvű is.

Nem csak „menőzésből” (illetve a játék középkori japán környezete miatt) japán nyelvű a trailer, hanem azért is, mert először a PlayStation Japan YouTube-csatornáján tűnt fel. A trailerből minden kiderült, amire a játékban vár ránk: a szemet kápráztató Cusima-szigete,  izgalmas harcok és testre szabható képességekkel bíró főhős. Szerencsére a kész játékban egyébként japán hang szintén adott lesz, és Shakespeare, illetve a felkelő nap országának nyelvét nem ismerő magyar gamerek is magyar felirattal élvezhetik majd a nyílt világú akció-kalandot.

Tegnap egyébként ugyanezen a csatornán kaptunk egy másik, hasonlóan rövid trailert is, ami inkább a sztorira fókuszál. Ezt is megtekinthetitek alább.

A Ghost of Tsushima története szerint a 13. században járunk, a mongol invázió korában, és egy Dzsin nevű szamurájt alakítjuk (nem összekeverendő a két n-nel írt, palackból kiszabaduló, kívánságokat teljesítő druszájával), akivel magányos szamurájként kell felszabadítanunk a szigetet, ezáltal megakadályozva, hogy az agresszorok bevegyék az egész szigetországot. A játék egyben kicsit alternatívát is nyújthat azoknak, akik a Sekirót, illetve a Nioh-sorozatot túl nehéznek tartották, de maga a japán szamurájos téma tetszik nekik. A fejlesztők szerint azért a harcrendszer és összességében a játék komolya, de nem olyan őrült kihívást fog kínálni, és ha minden mellékfeladatot végrehajtunk, akkor akár 50 órát is beletelhet, mire az end credits részt megnézhetjük.

A Ghost of Tsushima tehát július 17-én kerül a boltokba és lesz aktiválható PSN-en, egy combos, 7.7 gb-os day one patch kíséri majd a játékot.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu