Star Wars Episode I: Racer – akár a kezünkben is tarthatjuk majd

Egy sors, egy verseny, egyetlen mindent eldöntő győzelem.

21 éve jelent meg a Star Wars Episode I: Racer, minden idők egyik legjobban sikerült és legnépszerűbb Star Wars-játéka. A Star Wars: Episode I. Baljós Árnyakban debütált légi-fogatverseny a film egyik legjobban sikerült része volt, így aztán nem csoda, ha sokak fantáziáját megmozgatta, hogy milyen is lenne átlagosan 900 km/h-val száguldani a Galaxis legveszélyesebb versenypályáin.

A játék erőssége egyértelműen az volt, ahogyan egyedivé tette minden gép irányítását és kinézetét, s utóbbi igaz volt a pilótákra is. Az űr Forma 1-versenyén részt venni bizony nem életbiztosítás, ezek a nagymenők egytől-egyig különleges figurák voltak, akik nem féltek szembenézni őrjítő sebesség mellett a halállal.

 

A gépeken túl a pályák is érdekesek voltak, a Star Wars-ra jellemző különös, színes és veszélyes helyszínek azonnal egyértelművé tették, hogy itt bizony gépeink felkészültségére is ügyelnünk kell majd. Verseny közbeni szerelés és garázsban végzett tuning is helyet kapott a játékban, ha ügyesen játszottuk meg lapjainkat, a játék végére legalább egy gépet biztosan maximumra húzhattunk. Elmondhatatlan élmény volt 1200-al suhintani ott, ahol korábban pár száz kilométer per órás sebességgel „vánszorogtunk”.

Szerencsére a szép emlékű játék nem vész a feledés homályába: június 23.-án megjelent PlayStation 4-re és Nintendo Switch-re, most pedig előrendelhető lesz limitált lemezes kiadásban a Limited Run Games jóvoltából. Az előrendelés július 10.-én veszi kezdetét.

 

A game még négy hétig rendelhető meg, emellett elérhető lesz a „Classic Edition” is mindkét platformra, ami a játék eredeti kópiája és retró doboza mellett tartalmazni fog egy posztert és egy emlék videójáték kazettát is.  (Szakavatottabbaknak cartridge.)

 

Íme a játék rövid áttekintője az Aspyr Media-tól:

„A rajongók kedvenc versenyjátéka visszatért!

Vezesd keresztül fogatodat izzó metán folyók felett, éld túl a buckalakók támadásait vagy az antigravitációs járatokat és még sok mást a célig tartó élet-halál küzdelemben!

 

A játék kulcselemei:

  • Válassz 25 játszható pilóta, köztük is Anakin Skywalker, Sebulba és Ratts Tyerell közül!
  • Versenyezz 8 különböző világ pályáin kezdve a Tatuin-tól egészen Baroondáig és Malastare-ig!
  • Dolgozz össze droid csapatoddal a boxutcában, hogy még nagyobb sebességet és még jobb irányíthatóságot érj el!
  • Fedezz fel útlevágásokat és egyéb titkokat a mind jobb és jobb köridő hajszolása közben!

 

A Star Wars Episode I: Racer már elérhető PlayStation 4-en a PlayStation Store-ból, valamint Nintendo Switch-re a Nintendo eShop-jából, emellett pedig PC-re a Steam-ről.

 

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu