The Last of Us Part 2: Laura Bailey színésznőt életveszélyesen megfenyegették

Neil Druckmannt, a játék rendezőjét is sokan támadták a The Last of Us Part 2 történetvezetése miatt, most pedig Abby szinkronhangja: Laura Bailey kapott életveszélyes fenyegetéseket.

A The Last of Us Part 2 (kritikánk itt olvasható) körül óriási patáliát csapott a rajongók egy köre, miután kiderült, hogy a történet milyen súlyos eseményeket mutat be. Már a megjelenés előtt egy hónappal kiszivárogtak bizonyos kulcsfontosságú jelenetek, és azután sem higgadtak le a dühöngők, miután már megjelent a kész játék. Leginkább Neil Druckmann rendezőt támadták sokan, azonban nemrég Laura Bailey szinkronszínésznő tálalt ki Twitteren, egy gyűjteményt bemutatva azokról az gyalázkodásokról, melyekben konkrétan őt magát, sőt, a családját is életveszélyesen megfenyegették az őrjöngő játékosok.

Bailey nem fukarkodott a szélsőséges példákkal sem. Páran egyszerűen csak nyomdafestéket nem tűrő szavakkal küldték el melegebb égtájra, mások azonban már a halálát kívánták, sőt, konkrétabban meg is fenyegették, hogy megkéselik, ráadásul valaki még a családja halálát is kívánta. A színésznő arról tweetelt, hogy bár általában pozitív dolgokat szokott megosztani, viszont a helyzet most már „kicsit kezd nyomasztóvá válni.” Emellett azért köszönetet is mondott azoknak, akik a pozitív üzeneteikkel próbáltak segíteni neki.

Hogy a sok feldühödött „rajongónak” pontosan mi a baja Bailey szerepével, hogy még magát a színésznőt (akinek semmi szerepe sincs a forgatókönyv írása terén) is halálosan megfenyegették, azt nem árulnánk el, mert spoileres lenne, de Abby cselekedetei és izmos külsője, (amely alapján sokan tévesen hiszik azt, hogy Bailey egy transzvesztitát alakít a játékban) nagyon sokaknál (többek között konzervatív gamereknél) kiverte a biztosítékot.

Hogy az indulatok a játék megjelenése óta mennyire nem csökkentek, azt jól jellemzi, hogy sokan még egy petíciót is aláírtak, hogy írják át a nulláról a játék történetét.

A játékról egyébként, még a megjelenés előtt a PosztmodeM című adásban beszélgetünk Szilágyi Árpád és Keleti Arthur kollégámmal, amelyet itt lent láthattok.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu