Faképnél hagyta a Horizon narratív igazgatója a Guerrillát és egy spanyol AAA stúdióhoz ment!

A szintén spanyol származású John Gonzalez Barcelonába költözött, hogy egy nagy költségvetésű open world címen dolgozzon.

A hírt az úgy szintén spanyol 3djuegos gamer oldal írta meg, amely nyilván elsőkézből értesül, ha egy honfitársukkal ilyen komoly változás történik. A 3djuegos ezt úgy értékelte, hogy nagyon jó hír ez a spanyol videojátékipar számára (nyilván „hazabeszélnek”), de a PlayStation gamerek nem biztos, hogy akkora kitörő örömmel fogadják azt a hírt, hogy a Horizon következő része fejlesztésének kezdeti szakaszában egy ilyen kulcsfigura lelépett, aki a narratíváért felel.

Az játékstúdióról és a cégnél fejlesztett játékról még nem sokat tudni, mindössze annyit, hogy egy open-world, AAA játékról van szó, de hogy az miről fog szólni, arról nincs semmilyen információ.

Hogy lássuk, hogy nem akármilyen fejlesztőről van szó: John Gonzalez igen komoly karriert tudhat a háta mögött, hiszen már 20 éve dolgozik a videojátékiparban és olyan projektekben vett részt, mint a Tom Clancy’s EndWar az Ubisoft Shanghai-nál, a Fallout: New Vegas az Obsidian Entertainmentnél, vagy a Middle-earth: Shadow of Mordor a Warner Bros-nál, mielőtt a Guerilla Games-hez felvették volna, ahol hat évig dolgozott az első Horizon: Zero Dawnon, amelynek forgatókönyvéért el is nyerte a WGA Award for Best Video Game Script díjat. Gonzalez az új munkahelyéről ezekkel a szavakkal beszélt:

„Gaudí https://hu.wikipedia.org/wiki/Antoni_Gaud%C3%AD legendás országába megyek, hogy egy eredeti open-world IP-n dolgozzam, egy hozzám hasonló gondolkozású, őrült és ambiciózus csapattal.”

Hiába spanyol oldal a 3djuegos, azt még a gamer magazin munkatársai sem tudják, hogy honfitársuk Barcelonán belül hol, milyen cégnél dolgozik majd, bár arról pár nappal korábban már írtak, hogy koreai Smilegate nevű cég Spanyolországban nyitott egy új játékstúdiót.

Akármi is lesz majd ez az új játék és Gonzalez munkája, az biztos, hogy a nemrég, a PlayStation 5 rendezvényen a látványos trailerrel beharangozott Horizon: Forbidden Westen már nem fog dolgozni. Érdekes kérdés, hogy akkor ki veszi át tőle a „fáklyát”…

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu