Dead By Daylight – Megosztott mentés, Cross-Play [VIDEO]

A Dead By Daylight fejlesztői úgy döntöttek, hogy példaértékű lépésre szánják el magukat: megvalósítják a NORMÁLIS Cross-Play-t minden konzolon!

A Nintendo Switch, a Sony PS4 és a Microsoft Xbox One verziók mind érintettek az új frissítésben, mely lehetővé teszi majd mentéseink átvitelét egyik platformról a másikra, miközben bárki, bármelyik gépről játszhat majd egymással!

 

A Dead By Daylight egy méretes frissítésben igyekszik mindezt megvalósítani, mely minden géptípusra érkezik majd hamarosan, s a teljes barátlistánkat elérhetővé teszi a gépek között, tehát bármelyik ismerősünkkel tudunk majd gamelni, játsszon bármin!

 

A frissítésről a játék oldalán számolt be a fejlesztőcsapat. A game, ami már eddig is támogatott cross-playt a Steam és a Windows 10 verziók között, most hosszas tesztelés után kiterjeszti ezt a funkciót.

A Cross-play és a barátlisták illetve elmentett progress-ünk megosztása mind a frissítés részét képezik, amely hamarosan érkezik a felsorolt gépekre, így lehetővé téve a játékot egymással, de nem csak konzolosokkal, hanem akár a PC-s játékosokkal is! Még nem fedték fel, hogy pontosan mikortól is él az új verzió, de mint a csapat posztja írta, hamarosan megtörténik a frissítés. A fejlesztő Behaviour Interactive tovább figyeli majd a játék működését a javítás után is, hogy a játékmenet biztosan balanszolt és fair maradjon. A játékosok akár ki is kapcsolhatják a funkciót, erre is lehetőség lesz majd.

 

 

Az érkező Google Stadia-verzió sajnos nem részesül ebből a frissítésből, csak a mentések átvitelét kapja majd meg. (Cross-progression)

A Cross-progression update a Stadia-verzióval jön, és a PC-s illetve Switch-verziók kapják meg elsőnek idén szeptemberben. Megoszthatóvá válik a platformok között az előrehaladásunk, a vásárlásaink, eszköztárunk. Nehezen megoldható trükkről van szó, mint azt a fejlesztői poszt fejtegeti, nem volt könnyű kivitelezni a dolgot, a játékosoknak egy új „Behaviour Account” létrehozására lesz szükségük ahhoz, hogy a rendszer kezelni tudja a különböző rendszerek közötti mentéseiket.

 

A poszt a játék mobilos verziójáról is ír: sajnos a cross-play jelenség jelenleg nem tűnik megoldhatónak a mobilos felületen.

„A játék és annak architektúrája gyökeresen különbözik. A PC-s és konzolos cross-play megoldása lesz a prioritás, hogy az élmény annyira jó lehessen a kiválasztott platformokon, amennyire csak lehetséges.”

 

A Dead by Daylight nem olyan régen bővült Silent Hill-es tartalmakkal, így valamilyen szinten ez a játék áll a legközelebb ahhoz, amit az elmúlt években Silent Hill-játéknak nevezhettünk… Sajnos.

Forrás: Gamespot

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu