Az AC Origins írója szerint Aya „kidolgozatlan volt”

Eredetileg sokkal nagyobb szerepet szántak az AC Origins-ben főhősünk feleségének – végül azonban nem sikerült a terveket megvalósítani.

Az AC Origins írója, Jana Sloan van Geest a Twitterre vitte fájdalmát, ahol is leírta, hogy sajnos nem sikerült az, amit eredetileg a másodszereplővel, Bayek, azaz a főhős feségével, Aya-val meg szeretett volna csinálni.

 

Azután, hogy Jason Schreier bombasztikus leleplező cikket írt a Bloomberg-nek, s abban gyakorlatilag szétszedte a Ubisoft-ot, annak minden mocskával, rasszista, homofób, szexista ügyével, s a cégnél elfogadott „nőkkel nem lehet videójátékokat eladni” szlogennel, az Assassin’s Creed egyik friss epizódjának írója sem tudta magában tartani csalódottságát, s úgy döntött, hogy reagál azokra a Twitter-kommentekre, melyek a főhős Bayek feleségének, Aya-nak a gyanúsan kicsiny szerepe miatt kezdtek találgatásba.

Tudniillik, mint az kiderült, a cég mérgező céges kultúrája már a játékok fejlesztését is befolyásolni kezdte: hiába volt mindig is hangsúlyozva a külvilág felé, hogy a Ubisoft a diverzitás és a sokszínűség híve, sajnos a női főszereplőknek a cég esélyt sem adott.

 

“A 2017-es Assassin’s Creed Origins eredetileg megsebesítette volna vagy egyenesen megölte volna férfi főhősét még a játék elején, hogy aztán annak felesége, Aya felett adja át az irányítást a játékosoknak, legalábbis kettő, a játékon dolgozó munkatárs is ezt állította.” – olvasható a Bloomberg oknyomozó riportjában. “Sajnos Aya szerepe a fejlesztés során egészen kicsire zsugorodott.”

 

Az író szerint szégyen, hogy nem mutathatták be jobban Aya-t, s szerepét át kellett dolgozni, leszűkíteni. Van Geest véleménye szerint Aya-t nem dolgozták ki kellőképpen, és így a csapat nem mutathatta meg a karakter összes oldalát a játék során. Ha több időt adhatnak neki a játékban, megfelelő érzelmi kontextus mellett, az emberek valószínűleg sokkal jobban kedvelték volna a figurát.

 

 

“A rendező, aki felvett engem írónak azt mondta, hogy nagy szerepem lesz Aya karakterének kialakításában.” – írja az író a Twitteren. “Azután betegszabadságra ment, és végül én… Nem tehettem ezt meg.”

 

 

Van Geest később hozzátette: „nagyon fáj az AC rajongóktól azt hallani, hogy Aya hideg, kíméletlen ribanc. Nem, a szó amit keresnek, hogy nem eléggé kidolgozott. Szeretem Bayeket és mindig is szeretni fogom, Aya viszont jobbat érdemelt volna.”

 

“Köszönet mindenkinek, aki mégsem találta őt alulírtnak. Annyit akartam csak mondani, hogy nem tudtuk megmutatni minden oldalát. Ha több időt adhatunk vele, akkor ez könnyebb lett volna.”

 

Ti mit gondoltok Aya szerepéről az Origins-ben? Te örültél volna neki, ha Aya nagyobb szerepet játszik a játékban? Aya vagy Bayek?

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu