As Dusk Falls: interaktív dráma egy újonc stúdiótól [VIDEO]

Az Xbox Games Showcase során több új bejelentés volt – ez is közéjük tartozik.

Az Xbox Wire-on az Interior/Night több részletet is elmesélt az As Dusk Fallsról – a stúdiónak ez lesz az első játéka, és azért szeretik a történeteket, mert ha azok jól vannak összerakva, egy kaotikus, nem sok értelemmel rendelkező világban segítenek eligazodni, és az életről általános igazságokat is felfednek. Szerintük az interaktív történetekben az a lenyűgöző, hogy a hagyományos, lineáris sztorikhoz képest (ilyen például egy film is – azt mi nem tudjuk módosítgatni) saját magunkról is többet tudhatunk meg. Egy karakter megformálása során átérezzük az érzéseiket és dilemmáikat az ő szemszögükből nézve, viszont a nekik meghozott döntéseink személyesek maradnak, így ha valaki más cipőjébe bújunk, jobban megérthetjük őket, de közben magunkat is jobban feltérképezhetjük. A stúdió szerint az empátia révén fejlődünk.

Ezért jött létre az Interior/Night, állítja Caroline Marchal, a stúdió alapítója és az As Dusk Falls kreatív rendezője. Befogadó, hihető történeteket akarnak előadni, amik a való élethez köthetőek, és amik mindenkit meg tudnak szólítani. Marchal azt akarja, hogy olyanok is átélhessék a nagy karakterstáb utazásának élményét, akik eddig sohasem játszottak videojátékokkal.

A játékban két család kap szerepet: egymás útját 1999-ben keresztezik az Arizona állambeli sivatagban. Minden történet az elején kezdődik, de nem itt: most a közepén állunk neki, hogy idővel kiszélesedjen több szemszögből egy harminc éves idősávon az egész, miközben a jövőt és a múltat is felfedezhetjük. Az egész egy drámai éjszakából indul ki.

Három kérdést is feltesz Marchal: ki tudunk-e szabadulni egy frusztráló, de szerető család befolyásolásából? Újra tudunk kezdeni egy költözéssel vagy egy munkahely-váltással? Le tudjuk-e győzni a múltunkat. Ezek a kérdések fogják az áldozatvállalás, az örökség és a rugalmasság általános témáit körbejárni. Első kézből fogjuk átélni a mindennapi dilemmákat, és mi döntünk arról, hogy a valós, nem tökéletes emberek sorsa hogyan alakuljon, miközben ők be szeretnének beilleszkedni egy olyan világba, ahová ők nem tartoznak.

Az As Dusk Fallsnak megjelenési dátuma még nincs. Xbox Series X-re, Xbox One-ra és PC-re készül. A stúdió amúgy 2017-ben jött létre, és eleinte a SEGA támogatta a korábban a Sony-nál és a Quantic Dreamnél dolgozó csapatot. Esélyes, hogy ebből egy Microsoft-felvásárlás lesz.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu