Junji Ito cáfolja, hogy Hideo Kojima új játékán dolgozna

Azt elismeri a mangaka, hogy tényleg mondott olyat, hogy találkoztak, azonban nem került sor megegyezésre Junji Ito és Hideo Kojima között.

A két alkotózseni egy partin találkozott, azonban nem történt semmilyen munkával kapcsolatos egyeztetés, Junji Ito tehát mégsem dolgozik Hideo Kojima (lehetséges) új horrorján.

A Death Stranding tavalyi PS4-es megjelenése után, majd a nyári PC-s megjelenést követően Hideo Kojima máris új játék fejlesztésébe kezdett. A mitikussá vált, törölt Silent Hills után sokan kezdtek találgatni, hogy Kojima Mester új játéka túlélő horror lehet. A pletykák lángja még magasabbra csapott, mikor Junji Ito, az egyik legtermékenyebb japán horror-rajzoló azt állította, hogy közte és Kojima között lezajlott egy beszélgetés egy esetleges horror játékon való együttműködésről. Nos, a képregény rajzoló most kiigazította önmagát:

 

 

Twitter fiókján (melyet egy bizonyos Eigogamejikkyo fordított), a mangaka rácáfolt, hogy nem, nem dolgozik együtt Hideo Kojimával videójátékon, és nem is kapott ajánlatot a stúdiótól. Ez az egész egy félreértésből fakadt, ami egy interjú után kelt önálló életre.

„Egy múltbeli interjú során egyszer lazán közbeszúrtam, hogy találkoztam Hideo Kojima-val, és állásajánlatot tett nekem, valójában azonban mindez egy partin történt, ahol is annyit mondott, hogy ’ha lehetőség adódik rá, lehet, hogy igénybe venném a segítségét.’”

 

Ebből aztán az következik, hogy megbeszélés vagy kőbe vésett együttműködési szerződés helyett mindez egy egyszerű megjegyzés volt Hideo Kojima és Junji Ito között egy egyszerű találkozó során. „Bocsánatot kérek Hideo Kojima úrtól, s minden rajongótól, akiben így hamis reményeket keltettem.” – fejezte be a japán horror alkotó.

 

Az elmúlt fél évben temérdek pletyka született a Silent Hill sagáról, különösen azután, hogy a Konami azt mondta, hogy módot keresnek rá, hogy a szériát valamiképpen visszahozzák.

Az még kiderül, hogy Kojima milyen játékon is dolgozik, habár az első ötletek alapján az ismét sci-finek tűnik. Addig amíg nem tudunk biztosat következzék Death Stranding tesztünk.

 

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu