PlayStation 5: nagyobb visszamenőleges támogatás, mint hinnénk?

A most felröppent pletykákkal (legalábbis egy generáció tekintetében…) azonos szintre léphet az Xbox Series X-szel a PlayStation 5.

Eddig úgy tudtuk, hogy a PlayStation 5 csak kiválasztott, vagy minimum a Sony által tesztelt játékokat fog csak a PlayStation 4-ről gond nélkül futtatni. De Lance McDonald (őt a P.T.-ben talált dolgok miatt ismerhetjük) a Twitteren (https://twitter.com/manfightdragon) ennek ellenkezőjét állítja. Ő azt mondja, hogy ezzel kapcsolatban félreértések voltak a múltban, ezt pedig szeretné tisztázni. Azt mondja, hogy mindegyik PlayStation 4-es játékot futtatni fogja az év végén elstartoló, új generációs konzol, és ehhez nem fog kelleni a Sony tesztelési, elfogadási folyamata, igaz, a cég folytatja a játékok tesztelését, viszont ez nem fog megakadályozni minket abban, hogy mondjuk egy kevésbé ismert címet is kipróbálhassunk.

Ez nem hivatalos, de bőven logikus: elvégre a PlayStation 4 és a PlayStation 5 is AMD-s processzort és GPU-t használ, és az előbbinek ugyebár x86-os architektúrája van mind a két generációban, így nem kell átprogramozni semmit sem az új platformra. Azaz akkora nagy beavatkozásra nincs szükség a fejlesztőktől, hogy a PlayStation 5-ön is talpra álljon a régebbi generációs alkotásuk.

A Twitteren felbukkant néhány kép a DualSense-ről… és annak is egy még hivatalosan nem létező fekete variánsáról! A képeknek sajnos nincsen forrása, úgyhogy nem szabad teljesen komolyan venni ezeket, de ha nem kitaláció az egész, akkor megkérdeznénk a Sony-tól: miért kellenek a fehér gombok?

Akármilyen színben is lesz a DualSense kapható, frissítgetnünk kell majd idővel a kontrollert. Ezalatt nem arra gondolunk, hogy le kell törölgetni, vagy idővel újat kell venni, mert elkopott. A kontroller weboldalán ugyanis van egy ilyen rövid megjegyzés, hogy „Folyton frissítsd a PlayStation 5 rendszerszoftverét és a vezetékmentes kontroller szoftverét a legújabb verzióra.” Tehát a DualSense-et is frissíteni kell majd idővel!

A PlayStation 5 (PlayStation 5 Standard Edition + az UHD Blu-ray meghajtóval nem rendelkező PlayStation 5 Digital Edition), illetve a DualSense is valamikor az év végén startol. Az ár még kérdéses.

Forrás: WCCFTech, PSU, PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu