Egy fejlesztő szivárogtat a PlayStation 5 kezelőfelületéről?

Azok után, hogy a Microsoft bemutatta az év végén érkező új, egységesített kezelőfelületét (erről ma korábban már szó is volt), a Sony térfeléről is hallottunk pár dolgot.

A Redditen írt állítólag a Call of Duty: Black Ops Cold War egyik művésze egy posztot, amit töröltek, de túl későn. (És a játékot 26-án fogja bemutatni az Activision Blizzard.) A fejlesztő azért tud az alábbiakról, mert a Sony felkereste az Activision Blizzardot egy egyedi PlayStation 5-ös téma érdekében, amit az idei Call of Duty előrendelői kapnak.

A kezelőfelület hasonló lesz a PlayStation 4-éhez, úgyhogy ez nem esik egybe a korábban hallott „100%-ban átszabott” kommentekkel. A játékok és az appok most a képernyő alján vannak, és a képernyő közepéig kilógnak, amíg ki nem választjuk azt. Egy játékra ugorva a fejlesztő által kiválasztott kép terül el a képernyőnk közepén, és a kiválasztás után belezoomol a konzol, mintha a játék portáljába ugranánk. A játékoknál láthatjuk, hogy mely barátaink töltik épp vele az időt, illetve a címekhez köthető különleges eseményeket is áttekinthetjük. Ezek a panelek animáltak is lehetnek, és gyakran frissülhetnek, hogy például a dupla XP-s hétvégére felhívják a Call of Duty: Black Ops Cold War esetében a figyelmet. A híreket úgy láthatjuk, ha lemegyünk a játék panelján.

A első sorban a beállítások majdnem hasonlóan a PlayStation 4-hez. PlayStation Plus, PlayStation Now, értesítések (Alerts, a Notifications utódja), barátlista (Friends), csoportok (Party), fórum, a mi profilunk, két ismeretlen opció (erről kérésre nem beszélhet), beállítások, és a konzol kikapcsolása. Szerinte a PlayStation 5 egyedi témáihoz egyedi ikonokat és művészeti elemeket fognak majd készíteni. A szivárogtató azt mondja, hogy öt eltérő dizájnt látott az UI-ból, és a véglegesítettnek mondott verzió talán direkt a félrevezetés miatt volt, hogy ne legyenek szivárgások.

„4D-s” témák is lehetnek, amik a hátteret, a zenét, a kezelőfelület ikonjait és a stílusát is megváltoztathatják. Sőt, ezek a DualSense-ünkön is játszhatnak zenéket, bizonyos időszakonként remeghet a kontrollerünk, és azon a fény színe is megváltozhat. A háttérnek szánt kép akkor fog látszódni, ha nem választottunk ki semmilyen játékot vagy appot, hasonlóan a PlayStation 4-es megoldáshoz. A Sony szerint képesek a fejlesztők UI elemeket egymásra halmozni (a PS4-es témák között is van ilyen), de a szivárogtató csapata nem döntött így.

A szivárogtató szerint az Activision Blizzard és a Sony „nagyon szorosan” együttműködik, így a Sony-nak kicsivel több befolyása volt talán az idei Call of Duty-ra is. És végül elmondta, hogy azért távozik a munkahelyéről, mert az Activision Blizzard szerinte egy seggfej, ami a barátait munka és lakhely nélkül hagyja, miközben a főnök (Bobby Kotick) több millió dollár pluszt vághat zsebre. Ezt embertelennek tekinti, és elege van belőle… nos, és mindezt részegen írta. Annyit akart, hogy egy szórakoztató játékot csináljanak a kényszerített Black Ops brand nélkül.

Mindez persze nem hivatalos.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu