Íme az Xbox új kezelőfelülete: a next-gen konzolok is ezt használják majd! [VIDEO]

A Microsoft egységesíteni fogja a kezelőfelületet az év végén, ami kényelmileg biztosan jó lépés lesz.

A redmondi cég bejelentése szerint az új kezelőfelület – ami az év végén érkezik – az Xbox Series X-en (illetve a még be sem jelentett Xbox Series S-en), az Xbox One összes verzióján, a PC-s (Xbox) Game Pass-on, illetve az összes mobilos Xbox applikációban (xCloud…) azonos lesz, így ha egy platformon megtanuljuk, mindenütt képesek leszünk eligazodni a kezelőfelületen.

A poszt szerint a Microsoft bízik a játékosok választási lehetőségeiben. Úgy fog működni a kezelőfelület, ahogy azt ők elvárják majd tőle, és platformtól függően egy remek Xbox-élményt akar majd a Microsoft, hogy folyamatosan a játékainkhoz és a barátainkhoz kapcsolódjunk. Figyelembe vették a visszajelzéseket, és a lenti képek mellett videón is láthatjuk majd az új UI-t (user interface: a magyar kezelőfelület szó angol rövidítése, innentől mi is UI-ként írjuk).

Ismerős lesz az UI, miközben a Microsoft ígérete szerint gyorsabb is lesz, továbbá jobban kezelhető, illetve látványát tekintve kihívóbb. A szöveg jobban olvasható lesz (ez főleg mobilon lesz kérdéses – erről még nehéz vélekednünk…), az UI elemei egy pillantás alatt is áttekinthetőbbé válnak, és gyorsan elvégezhetjük azt, ami szeretnénk. Mozaikos lesz frissített illusztrációs stílusával, és a konzolokon hasonló lesz az eddigiekhez, csak jóval gyorsabb és összpontosító. Az ígéretek szerint a segítségkérés is gyorsan hozzáférhető lesz (Xbox Assist, Xbox Support…).

A poszt szerint nem várakozással kellene töltenünk az időt, hanem játékkal. A Home képernyőre 50%-kal gyorsabban el fogunk jutni konzolon, és a játékból kilépés is kb. 30%-kal kevesebb időt fog igénybe venni, és eközben a memóriahasználat is 40%-kal csökkent. A nemrég konzolon elindított, átszabott Microsoft Store app is kb. két másodperc alatt elindul, és a navigációt itt is áttervezték. A Microsoft szerint könnyen áttekinthetjük, hogy mit kapunk a tagságainkkal, vagy milyen kedvezményeket kapunk.

Az új Xbox mobil app is készül, és jobban integrálni fogják az Xboxos közösségi élményekbe, így a barátainkhoz és a tartalommegosztáshoz is gyorsabban eljuthatunk – a konzolon felvett videót átküldhetjük a mobilos apphoz, hogy aztán az általunk kiválasztott közösségi oldalakon majd megosszuk a felvételünket. Az üzenetküldés és a csapatalkotás is könnyű lesz, és az értesítések is minden platformot (konzol, mobil, PC) lefednek majd.

Ez azért fontos, mert az Xbox Series X is ezt a kezelőfelületet fogja majd az első naptól (november 6?) kezdve használni! De… ez nem a Sony stílusa?

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu