A Minecraft készítője körüli újabb zűrzavar

Notch„, ahogyan Markus Persson, a Minecraft atyja ismert, már eddig is részt vett komoly vitákban, a legutóbbi azonban következményekkel járt.

 

Markus Persson, azaz „Notch” a Minecraft alkotója. Szabadidejét többnyire hatalmas online vitákkal üti el. Ezt többnyire közösségi oldalak felületén folytatja, ahol is nem egyszer kommentelt már olyat, amiért aztán napokig le akarták szedni a fejét egyesek. Ez mostanra odáig fajult, olyan vállalhatatlan lett a figura egyesek szerint, hogy a Minecraft legfrissebb tartalmaiban már nem is utalnak a játék eredeti kiötlőjére.

A Minecraft kitalálója végül letörölte magát Twitterről.

A „Notch” dráma legfrissebb epizódja a Twitter-en zajlott le, meglepő végkifejlettel. A The Game Maker’s Toolkit account-ja mely eszközöket készít játékfejlesztőknek reklámozni kezdte egy támogatót, aki politikai kérdésekkel foglalkozik. A Minecraft fejlesztője erre megkérte, hogy álljon le, ne politizáljon tovább – amit egyébként ő maga is rendszeresen megtett a saját fiókján –  a Game Maker’s Toolkit vezetője pedig úgy reagált, hogy majd akkor leáll a politizálással, amikor Notch végre elhagyja a Twitter-t . Az eredmény… Hát, nézzétek meg magatoknak:

 

 

Notch így végül otthagyta a Twitter-t, account-ját teljesen törölte, az internet népe pedig most egy emberként a svéd fejlesztőről beszél. Ezután majd kiderül, hogy a Game Maker’s Toolkit is tartja-e a szavát, s leáll végre a politizálással.

A szappanopera persze teljesen hidegen hagyja a Minecraft-ot, amelynek sikere töretlen, igaz, immáron alkotója nélkül működik tovább. Szeptember első napjaiban jön a Spooky Winter, a Minecraft Dungeons kiegészítője, ami a halálos hidegbe visz minket.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu