A CD Projekt RED már több mint 100 millió eurót invesztált játékaiba

A Cyberpunk 2077 és a The Witcher-széria fejlesztője, a CD Projekt RED 77%-al növelte fejlesztési kiadásait 2020 első felében.

 

Úton a Cyberpunk 2077, egy olyan fejlesztési úttal maga mögött, mely jóval tovább tartott, mint azt fejlesztője, a CD Projekt RED eredetileg tervezhette. A csapat már több mint 100 millió eurót fektetett játékaiba, saját belső fejlesztéseibe. Legutóbbi pénzügyi jelentésük kapcsán arról is beszéltek, hogy nem számítanak több csúszásra a Cyberpunk 2077 kapcsán, s a vállalat jelentős mértékben megnövekedett kiadásokat jelentett be 2019-hez képest.

A Tweaktown értesülései szerint, a CD Projekt összes kiadása belsős fejlesztéseire (legalábbis június 30.-ig) elérte a 448.513 millió zlotyt, ami nagyjából 100.78 millió eurónak felel meg a mostani árfolyam alapján. Mint említettük cikkünk elején, ez a befektetés nem csak a Cyberpunk 2077-re vonatkozik, de minden más belső fejlesztésre, folyó munkálatra is a CD Projekt RED berkein belül.

Az olyan projektek, mint a játék multiplayer módja, amelyről elárulták, hogy tartalmazni fog mikrotranzakciókat, vagy a rejtélyes új The Witcher-játék, melyet tavasszal jelentettek be, mind-mind beleszámítanak a költségekbe. Ha a számokat csak 2020. január 1-től június 30-ig vizsgáljuk, az idei kiadás 114.274 millió zloty (nagyjából 25.67 millió euró), ami már 77%-os növekedés a cég kiadásaiban 2019 első feléhez képest.

A Cyberpunk 2077 fejlesztése alaposan megnyomta a CDPR kiadásait 2020-ban.

Az oka ezen növekedésnek az lehet, hogy a Cyberpunk 2077-nek már idén áprilisban meg kellett volna jelennie, de amelynek premierjét eltolták november végére. „A projekt fejlesztési költségek javarészt a Cyberpunk 2077-hez kötődnek, ami éppen a végső és leginkább költségnövelő fejlesztési fázisába lép, más a CD Projekt RED-nél folyó projektek kiadásaihoz adódik mindez hozzá, s más új technológiák fejlesztéséhez a GOG-területen”.

A Cyberpunk 2077 november 19.-én lesz elérhető, remélhetőleg még idén. A kaland ugyanannyiba fog kerülni next-gen változatban, mint jelen generációs formájában, pedig a nemrég bemutatott tech demó az Nvidia GPU-k leleplezésekor megmutatta, milyen hihetetlen potenciál is lakozik a játékban grafikailag.

Ha érdekel a játék világa, érdemes elolvasnod előzetesünket a Cyberpunk 2077-ről!

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu