Kiderült, min dolgozik a Star Wars: Jedi Fallen Order, a Titanfall franchise és az Apex Legends fejlesztője?

Több szivárgás is érkezett azzal kapcsolatban, hogy a Respawn Entertainment konkrétan milyen játékokon dolgozik per pillanat – nem, nem a Star Wars: Jedi Fallen Order folytatásán. Az erős fenntartásokkal kezelendő hírek két játékról is szólnak. Az egyik az iszonyúan népszerű Apex Legends, amelyhez tömérdek vadonatúj játszható karakterre is számíthatunk. A másik pedig nem más, mint a Titanfall 3, a Respawn a rajongók által imádott, ám nem túl jó be bevételekkel dicsekedő lépegetős mech játék franchise-ának harmadik része, amely az eddig információk alapján már készül. Mind ehhez hozzá kell azért tenni, hogy nem a világ legbiztosabb forrásairól beszélünk. Ettől függetlenül természetesen hírértéke van.

Ami az Apex Legends-t illeti, az arra vonatkozó híreket a Biast12 nevű adatbányász fedte fel. Sikerült is neki egy képet lőnie a szóban forgó battle royale cím karakterlistájáról, melyen hét olyan új figura is található, akik elvileg a következő szezonok teszik tiszteletüket majd a játékban: Valk, Blisk, Ash, Horizon, Fuse, Firebug és Husaria. Ezek nagyrészt Offensive osztályú hősök, kettő közülük Recon (Blisk, Firebug), Support viszont nincs köztük.

A Titanfall 3-ra vonatkozó hír pedig a TheNeon_Beast egy brazil streamertől ered, (erről a Dexerto oldalán olvashatunk). Ő azt írta, hogy a játékon már dolgoznak, továbbá, hogy ezt majd meg is erősítik majd mások. (A már említett Biast12 ezt később meg is tette.) Valószínűleg az EA-nek nem tetszhetett a szivárogtatást, mert később mindkét szivárogtató törölte az üzeneteit (vagy töröltették velük – Biast12 utólag azt is írta, hogy azt övét törölték.) De ettől függetlenül továbbra is fenntartja azt az állítását, hogy készül a játék.

Az eredetileg konzolon csakis Xbox One-ra megjelent, majd később PlayStationön is napvilágot látott Titanfall franchise egy igazán népszerű FPS-sorozat, különösen a 2016-ban megjelent második része. Mindezt csak az árnyékolja be, hogy hiába volt kiváló kritikai fogadtatása, mégsem szerepelt túl jól a kasszáknál. Ennek oka leginkább az volt, hogy mindössze egy héttel a Battlefield 1 után jelent meg (mely játékot szintén az EA adta ki…). A Respawn 2017 végén került az EA birtokába, azóta az Apex Legends és a Star Wars Jedi: Fallen Order készült el náluk, mindkettőnek jó is volt a fogadtatása.

A Star Wars: Jedi Fallen Order kritikáját itt olvashatjátok, a Titanfall 2-ét pedig itt.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu