BREAKING! Conan a barbár sorozat jön Netflixen!

MOZI HÍREK – A Netflix egy Conan a barbár tévésorozatot fejleszt Robert E. Howard ikonikus karakterének kalandjai alapján.

Conan visszatér, ezúttal a streaming szolgáltatás keretében. A Netflix jelenleg a Conan the Barbarian tévéshow-t fejleszti, amelynek középpontjában a klasszikus karakter áll, amelyet Robert E. Howard készített élő fellépés során. Bár túl sok részletet még nem tudni, ez a sorozat csak a Netflixre kerülő új franchise kezdete lehet.

A Deadline írása szerint Fredrik Malmberg és Mark Wheeler Pathfinder Media megállapodást kötött a Netflix-szel a Conan the Barbarian tévésorozat gyártásáról. Azt is írja a cikk, hogy ez az első a Conan Properties International céggel kötött megállapodásban. A megállapodás értelmében a Netflix kizárólagos jogokkal rendelkezik a teljes Conan-univerzum jogainak birtoklására. Ez azt jelentené, hogy a cég további filmeket és tévéműsorokat fejleszthet, akár animációs, akár élőszereplős változatokról legyen szó, ha úgy döntenének.

Egyelőre ez az első projekt, amelyre most koncentrálnak. Még nincs is író vagy rendező a sorozathoz, de a keresés már folyamatban van. A castingról sincs még egyelőre nincs szó – úgy tűnik, hogy a projekt a fejlesztés nagyon korai szakaszában van, éppen ezért még a részletei sem állnak még rendelkezésre. Fredrik Malmberg és Mark Wheeler lesznek a projekt executive producerei.

Conan a múltban már többször is látható volt a filmvásznon, de természetesen a legjobban mindenkinek az első alkalom maradt meg a legjobban ez emlékezetében, amelyben Arnold Schwarzenegger ábrázolta a karaktert az 1982-es Conan the Barbarian című filmben, melynek köszönhetően akciósztárrá vált. A folytatás, a Conan the Destroyer-t 1984-ben került a mozikba. Jason Momoa a 2011-ben készült franchise újraindításában is alakította a karaktert. Animációs fronton Conan the Adventurer, valamint Conan és a Young Warriors egyaránt a 90-es évek elején került az éterbe. Volt egy rövid életű élőszereplős sorozat, Conan the Adventurer címmel, amely 1997-ben jelent meg.

Robert E. Howard 1932-ben alkotta meg Conan, a barbárt, más néven Conan the Cimmerian-t. A karakter először novellasorozatként jelent meg a Weird Tales magazin lapjain. Ezeknek köszönhetően vált igazán népszerűvé a „sword and sorcery” műfaj. A korábban tárgyalt adaptációtól eltekintve a karakterről több mint ezer képregény, száz regény és videojáték, valamint játékok és egyéb gyűjtői termékek is készültek. A Netflix számára ez egy globálisan felismerhető márka, amely gazdag forrás lehet a későbbi tartalmak számára.

Arnold Schwarzenegger már évek óta próbálja elkészíteni King Conan filmjét, így, ha a Netflix megszerezné a jogokat, visszahozhatnák Schwarzeneggert, vajon az a projekt is végre feléledhetne? Ez még persze csak spekuláció, de így legalább van rá remény. És minden bizonnyal olyan filmnek tűnik, amibe a Netflix szívesen befektetne. Amint többet megtudunk a sorozatról, természetesen írni fogunk róla.

Az eredeti, 1983-as Conan a barbár filmet, magyarul alant láthatjátok a Videának köszönhetően.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu