A Nintendo 2 millió dollárt nyert a Switch-et érintő kalózkodási perben

TECH HÍREK – A Nintendo 2 millió dollárt (612 millió forintot) nyert egy jogi csatában egy olyan webhely ellen, amely olyan eszközöket értékesített, amelyek lehetővé tették a gamerek számára, hogy ingyenes kalózjátékokat játszanak Switch konzolon.

Az Uberchips oldalnak az egyezség részeként meg kell semmisítenie az összes készletét, és át kell adnia a domain nevét a Nintendo-nak. Az általa értékesített eszközöket a Team-Xecuter csoport hacker készítette, amely ellen a Nintendo szintén pert akar indítani.

Korábban ez az utóbbi erőfeszítés kudarcot vallott, így a Nintendo olyan üzleteket célzott meg, amelyek ehelyett eladásra kínálták eszközeit.

A vád szerint a Team-Xecuter tervezi és gyártja az SX OS nevű jogosulatlan operációs rendszert, illetve az azt telepítő eszközöket is kínálja.

A chipjei az összes Nintendo Switch és Switch Lite konzolon működnek.

Az Uberchipst az ohiói székhelyű Tom Dilts Jr üzemeltette, és egyike volt azoknak a maroknyi üzleteknek, amelyek eladták az eszközöket.

Az akció megkezdése után a webhely offline állapotba került, és ezt az üzenetet lehetett olvasni a helyén:

„Sajnálatos események történtek.”

A bolt emellett törölte az SX termékeinek összes előrendelését és visszatérítéseket is kínált vásárlóknak.

Júniusban a Team-Xecuter beszélt a Torrent Freak kalózhírekkel foglalkozó weboldalával, és azt állította, hogy joga van a Nintendo eszközeit meghekkelni foglalkozni.

Azt is hozzátették, hogy az ő termékeik révén biztonsági mentéséket lehet létréehoz, bővíteni lehet a konzolt és nyílt forráskódú szoftverek is futtatni lehet a Nintendo Switch konzolokon.

Az ügynek még nincs teljes egészében vége, mert várni kell bíró jóváhagyására, hogy a Nintendo és az Uberchips peren kívül megegyezzenek.

A Nintendo mindenközben újabb pereket indított további nyolc, a Team-Xecuter termékeit árusító piaci szereplő ellen.

Forrás: BBC

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu