A Nintendo direkt szemet huny a Joy-Con driftelése felett?

Állítólag egy polgári peres eljárás során a Nintendo azt mondta, hogy a Joy-Con kontrollerekben itt-ott megmutatkozó probléma „nem egy valós probléma, vagy nem okozott kényelmetlenséget senkinek sem”.

A VGC tudósít a Nintendo Switch leválasztható kontrollerpárosának, a Joy-Connak a legújabb fejleményeiről – mi is figyelemmel követjük, hogy a nemzetközi helyzetben a magától az analóg kart használó kontroller ellen miként emeli fel a szavát több szervezet is.

Az amerikai Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith jogi szervezet (aminek a neve olyan hosszú, hogy innentől teljesen jogos a CSK&D-re történő rövidítés – és igen, ez a cég állt a tavaly kezdeményezett polgári peres eljárás mögött, amire napokkal később úgy reagált a Nintendo, hogy onnantól kezdve ingyen kezdte javítani a kontrollereket!) szerint a Nintendo tényleg lebecsüli a Joy-Con „csúszkálását”. A CSK&D most éppen azon dolgozik, hogy ítélet szülessen az ügyben – a jogi cég a fogyasztókkal kapcsolatot tart, ha ők jelentkeztek náluk a Joy-Con driftelése miatt. A Nintendo Switch kontrollerével hibába ütköző vásárlóktól videót kértek bizonyítékként, hogy a bíróságon bemutathassák: nem egyedi, elszigetelt esetről van szó, hanem tényleg több embert érint a driftelés. Pluszban még arra is kíváncsi a CSK&D, hogy a Nintendo a panaszaikat hogyan kezelte, és hogy ez hatott-e a Nintendo termékeibe fektetett bizalmukra.

A Redditen pedig egy email is felbukkant a CSK&D-től. A cég megköszönte, hogy felkereste a posztoló őket az amúgy népszerű és jól fogyó Switch kontrollerének ügyében, és elárulták, hogy egy videómontázson dolgoznak, amiben a hibás példányokba futó játékosok hallathatják a hangukat, és ez segíthet a CSK&D-nek, mert így megcáfolhatják a Nintendo „ez nem egy valós probléma, nem okoz senkinek sem valós kényelmetlenséget” állítását. Így egy maximum másfél perces videót is vártak, amiben a Reddites megoszthatta a tapasztalatát a drifteléssel kapcsolatban – a videókat október 16-áig lehet beküldeni nekik. Ezeket megosztják a Nintendo ügyvédjeivel és képviselőivel.

És ha belegondolunk: tegyük fel, hogy százan küldenek be nekik videót. Az maximum 150 perc. Így a bíróság mondjuk egy két és fél órás videó megtekintésére kényszerülhet – és ezt a Nintendo már nem nagyon tudná elbagatellizálni!

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu