Menu

Xbox Series X játékok streamelése Xbox One-on? Phil Spencer nem zárja ki

Az Xbox-vezér szerint megoldható, hogy az új Xboxra készülő játékok (amikből nem lesz kurrens-gen verzió) streamelés révén a régin is működhessenek.

Tegnap már elég kiadósan átnéztük, hogy Phil Spencer miről is beszélt a Kotakunak, de van itt még egy téma, amit nem nagyon érintettünk, csak a Nintendo Switch révén. Az xCloud lesz a Microsoft streamelő szolgáltatása, amivel több céggel is meg fog küzdeni (Amazon Luna, Sony PlayStation Now, Google Stadia, Nvidia GeForce Now, csak néhány példaként), és itt is van egy bizonyos megközelítés, amivel a Microsoft élni szeretne.

Spencer szerint amikor az Xbox One-ra gondol, abszolút úgy véli, hogy át lehetne hidalni a már majdnem két éve megjelent konzol, illetve az Xbox Series X és az Xbox Series S közötti generációt azzal, hogy a felhőből játszhatnák a régi konzolon maradt emberek az új játékokat. És mikor történhet meg, hogy az xCloud végre itt is elérhető lesz? Spencer szerint ez nem tart évekig, csak meg kell valósítaniuk a feltételeket, és tudják, miként kell kivitelezni az egészet.

Teljesen logikus lenne: mivel az xCloud Androidon már ott van, az iOS-en az Apple App Store-t megkerülheti a Microsoft egy böngészőből futtatható megoldással (a la Amazon Luna), és a PC-ről is azt mondták, hogy idő kérdése – ha Spencer tényleg minél több helyen ott akar lenni, akkor értelemszerűen az Xbox One-ról sem szabad elfeledkezni, viszont tény, hogy az infrastruktúra mennyisége és minősége fontos tényező lehet például Magyarországon, ugyanis errefelé még a Google Stadia sem nagyon akaródzik hivatalosan elindulni, holott már közel egy éve már annak, hogy elrajtolt a streamelő szolgáltatás.

De ha túl későn valósítják meg az Xbox One-os xCloud-előfizetést (mert a Game Pass Ultimate kell ehhez…), addigra már akár 9-10 éves lehet az Xbox One, és 2022-ben pedig lehet, hogy már csak 200 euró lesz az Xbox Series S. (Bele nem merünk gondolni, hogy forintban ez mennyi lehet majd.)

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

NAPI COSPLAY BABE: Gears of War

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu