Menu

Days Gone: PlayStation 5-támogatást kap Deacon St. John is

A Sony Interactive Entertainment Bend Studio alkotása, a Days Gone is jobb teljesítményt fog felmutatni a Sony következő generációs PlayStation konzolján.

A Bend Studio (akik korábban, Eidetic néven például a Bubsy 3D-t, illetve a Syphon Filter-sorozatot hozták létre) a Twitteren közölte, hogy a 2019-ben megjelent PlayStation 4-exkluzívjuk az 1.70-es frissítés után akár 60 FPS frame rate-tel fog rendelkezni a PlayStation 5-ön (ugyanis az up to kifejezést használták angolul, ez magyarul pedig legfeljebbként fordítható…). A felbontás már nem ennyire tiszta, ugyanis a stúdió bejelentése szerint dinamikus 4K felbontásról beszélhetünk, így nem stabil, natív 4K-ról van szó, hanem felskálázásról.

A Sony Interactive Entertainment Bend Studio még azt is megerősítette, hogy a PlayStation 4-es elmentéseink használhatóak lesznek a PlayStation 5-ön, ami csak folytatja azt a trendet, hogy a PS4-es játékok visszamenőlegesen támogatott kiadásai (tehát nem a remasterek, lásd Marvel’s Spider-Man Remastered!) képesek a régi konzolos elmentéseket az újon folytatni. Persze emellett azért hozzá tudjuk tenni, hogy a PlayStation 5-ben található, az alaplapra hegesztett (és a későbbiekben akár problémássá alakuló) SSD-re telepítve természetesen gyorsabban fog betölteni, hogy ne kelljen perceket várni.

A Sony Interactive Entertainment csapataitól egyre több játék esetében hallottuk már, hogy miként fog jobb teljesítményt felmutatni a korábban megjelent PlayStation 4-es alkotásuk PlayStation 5-ön, és erre azért van szükség, mert azért a régi konzolra megteremtett címeket nem lehet csak úgy elhanyagolni, hiszen a visszamenőleges támogatás révén sok olyan vásárló is lehet, aki kihagyta a PlayStation 4-et, és esetleg kíváncsiak a PS4-exkluzív játékokra.

Örülnénk, ha esetleg third-party, külsős stúdiók is nyilatkoznának a kurrens-gen konzolokra megjelent, nagyobb játékaikról – például a Rockstar Games eddig mintha nem beszélt arról, hogy az Xbox Series X-en, az Xbox Series S-en és a PlayStation 5-ön mire számítsunk a Red Dead Redemption 2 esetében. (Eközben az Epic Games a Fortnite-ot taglalta, ahogy mi is.)

Úgyhogy Deacon St. John is fejlődik az új „játékállomáson”.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu