„Tudtam, hogy sokan gyűlölni fognak”- Laura Bailey, The Last of Us Part II

Laura Bailey elnyerte az év legjobb teljesítményének díját a The Game Awards 2020-ban ezért a teljesítményért, pedig mennyi savat kapott érte.

Fél év telt el a The Last of Us: II rész megjelenése óta. Rengeteg idő a PS4-játékosok számára, hogy végigjátsszák és megpihenhessék a Naughty Dog kalandját. Még így is tagadhatatlan, hogy ennek a játéknak a narratívája ma is nagyon megosztja a gamereket az internet hálózatokban, különösen Abby karakterével kapcsolatban. És most, az év vége előtt, Laura Bailey színésznő a Game Informer című interjúban megosztja tapasztalatait, amikor a karakter alakításával és azzal kapcsolatban, ahogy az emberek reagáltak rá.

„Természetesen tudtam előre, hogy kemény reakciók lesznek.” – kezdi Bailey.

„Tudtam, hogy gyűlöletet kapok. De azért arra nem számítottam, hogy ilyen szinten” – utalt a színésznő a támadásokra és a játék premierjéhez közeli internetes megjegyzésekre. Ebben Bailey úgy véli, hogy a játék megjelenését megelőzően a TLOU 2 történetének kiszivárgása táplálta ezt a helyzetet, amikor sokan már anélkül utálák Abbyt, hogy valaha is játszották volna a játékkal.

„Olyan volt, mint egy óriási vihar. Azt hiszem, a kiszivárgásoknak sok köze volt hozzá. Ha nem ez a szivárgás lett volna az első tapasztalatod a játékkal kapcsolatban, akkor tovább haladtál volna, és megérthetted volna Abby történetének hátterét.” – mondja az amerikai színésznő.

„De a szivárgás néhány hónappal a megjelenés előtt jött ki; voltak olyan emberek, akiknél akadályokat, falakat állított fel, mielőtt megértették volna Abby történetét, és így sok emberhez nem is jutott el a folytatás.” A megpróbáltatások és az életét és családját és fenyegetések ellenére a veterán színésznő számára Abby szerepe az egyik legjobb, amelyet valaha is eljátszott.

„Nehéz szerep volt, de szerintem ez egy hihetetlen történet, és azt hiszem, hogy Abby egyszerűen az egyik leghihetetlenebb karakter, akit valaha is játszottam.” – mondja Laura Bailey, aki olyan szerepeket szakított le, mint Kait a Deus Ex: Invisible War-ban, vagy Díaz a Gears 5-ben. A legújabb Naughty Dog kaland a GOTY 2020 győztese volt a The Game Awards-on, ahol maga Bailey nyerte el a legjobb teljesítmény díját ezért a szerepért. Itt olvashatod el a The Last of Us Part II kritikáját.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu