Két játékon is dolgozik a NieR: Automata rendezője és producere

Yoko Taro és Yosuke Saito két projekten is közösködik – úgyhogy nem lustálkodnak 2021-ben sem (eddig sem azt tették, sőt).

A Gematsun olvastuk, hogy a játékipari év végi beszélgetős bulin (angolul Games Industry Chit-Chat 2020 Year-End Party a neve) Taro és Saito megerősítette, hogy két újabb játék készül az ő felügyeletük alatt. Taro felkereste Saitot egy új játék elképzelésével még egy éve. Saitonak ez az ötlet nem tetszett, így elutasította a koncepciót, de Taro nem adta fel – a Drakengard és a NieR alkotója egy órán át magyarázta kollégájának a koncepciót, amit ő nagyon vonakodva bár, de végül elfogadott.

Saito továbbra is bizonytalan az első projekt iránt – be is vallotta, hogy azonnal kilépne ebből, ha lehetősége lenne rá. (Vajon Taro mire készülhet…?) A másik játékkal kapcsolatban viszont már sokkal magabiztosabb – ezen gyorsan megállapodtak, hogy közösen dolgozzanak, és már fejlesztés is alatt áll. Ez a projekt előbb jut el a boltokba, mint a másik. Úgyhogy először arra a játékra számítsunk, amit mind a két fél kedvel, majd utána jön az, ahol Yoko Taro rá tudta venni a NieR: Automata producerét arra, hogy megvalósulhasson az egész. Mind a két játékot feltehetőleg a Square Enix fogja kiadni, de még nem tudjuk, hogy mikor, és persze az sem ismert, hogy mikről lehet szó.

Addig is viszont a NieR: Replicant ver. 1.22… úton van – a Toylogic felújításáról néhány nap már szó volt, és egy nappal a japán rajt után, egészen pontosan április 23-án számíthatunk a játékra PlayStation 4-en, Xbox One-on, illetve PC-n (és itt is feltehetőleg Steamen, Denuvóval, mert a Square Enix még egy ingyenes játékba – The Awesome Adventures of Captain Spirit, a Life is Strange 2 teasere – is berakta…).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu