Hatalmas áremelésekkel zárta az évet néhány játék a PlayStation Store-on!

Persze ez mindössze egy homokszem volt a gépezetben, de ennek ellenére a Sony megvalósította, hogy néhány PlayStation 4-es játék elképesztően drága legyen a PlayStation Store-on.

A Twitteren bukkant fel a lenti kép, amin a GreedFall árazásán lepődhetünk meg. Az illető az Egyesült Királyságban tartózkodik, így neki angol fontot kell fizetnie a játékokért… de ebben az esetben a Sony a Spiders alkotásáért tízezret kért volna. Mivel nem 1995-ben vagyunk, hanem 2021-ben, tízezer font brutálisan magas ár! Forintban az ~3,95 millió! Egy PS4-es játékért pedig ennyit nem nagyon szoktunk kipengetni! (Pláne akkor nem, ha tudjuk, hogy a GreedFall éppenséggel a januári PlayStation Plus kínálatának a része!)

Az IGN szerint több régió is érintett, és máshol is a tízezres ár bukkant fel. (Forintban ez nekünk kedvező lehetne, ugyanis jelenleg ~16490 forint a PlayStation Store-on.) Csak a PlayStation 4-es címek érintettek, és nem véletlenül használtunk többes számot – például a Dead Cells vagy a Friday the 13th is tízezer fontra lett belőve, és reméljük, hogy senki sem vette meg ennyiért azokat. (Ha pedig igen, akkor talán a Sony-nak is leesett a fillér, hogy azért ezt nem kellene, így az érintett feleknek illene a többletet visszafizetni…)

A Sony-nak talán túl sok volt a pezsgő az év végén, ugyanis ezt a hetet elég erősen kezdi, de nem olyan jó értelemben. Tegnap ugyanis bejelentette a cég, hogy az 500 GB-os, fekete PlayStation 4 Slimen kívül mindegyik PlayStation 4 gyártását leállította Japánban! Ilyen hirtelen halált pedig legutóbb talán a Microsoft csinált az Xboxról az Xbox 360-ra váltva, de még ebben sem vagyunk olyan nagyon biztosak.

Ezek után pedig nem csoda, hogy többen attól tartanak, hogy a már nyíltan amerikanizálódó Sony lejtmenetre pattintja a PlayStation 5-öt Japánban (már az is figyelmeztető jel volt, ahogy a menükben az X és a Kör gombokat kicserélték a nyugati funkciójukra az ázsiai szigetországban…).

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu