Nem lesz Xbox-exkluzív a MachineGames Indiana Jones-játéka?

A Microsoft eközben azért állítólag további felvásárlásokat is tervez, és az Electronic Arts lényegében elvesztette az exkluzivitást a Star Wars licenc mögött…

Klobrille, egy megbízható Xbox-bennfentes a Twitteren azt írta, hogy az Indiana Jones-játék, amit a 2014 óta fejlesztett Wolfenstein-címekért felelős MachineGames készít, egy bizonyos Todd Howardot kap felelős producerként, és ezt a csapat a Lucasfilm Games-szel közösen csinálja. (A feltámasztott név már bejelentett egy másik játékot is, amiről a mai hírekben szó is esett korábban.) De szerinte még várni kell, mire a Bethesda (addigra már mondhatjuk, hogy Microsoft…?) többet is megmutathat belőle, de az biztos, hogy a megállapodás az Xbox-felvásárlás előtt történt! Ez pedig azt jelenti, hogy a PlayStation 5 is nagy eséllyel megkaphatja a kalapos kincsvadász kalandjait.

Hozzátette, hogy a MachineGames álláshirdetéseiből kiindulva az új Wolfenstein (értelemszerűen a Wolfenstein III) is készül, és jóval előrehaladott állapotban van (ez logikus). Egy multiplatform játék lehet az Indiana Jones, és a Game Passon is felbukkanhat – ez lehet az egyik „játéktól függően dönt a Microsoft” eset. Érdemes lesz két-három évet várni a játék elkészültére. De nincs egyedül: a WindowsCentralos Jez Corden is úgy véli, hogy multiplatform játék lesz, ugyanis a LucasFilmé az IP, és emiatt ők dönthetnek a célplatformokról is. Ám a PlayStation még nem retweetelte a bejelentést, úgyhogy ennek ellenkezője is fennállhat.

A Lucasfilm Gamestől Douglas Reilly (az alelnök) egy interjúban azt mondta, hogy a Star Wars: Battlefront feltámasztása, a Star Wars Jedi: Fallen Order sikerei, és a multiplayerben erősítő Star Wars: Squadrons után az Electronic Arts túl nagy szereppel bír a licencben, és emiatt a cég büszke az EA-re, akikkel folytatják a munkát, mert a partneri kapcsolatuk erős, és bár túl korai részleteket mondani, már van a kiadónak pár projektje. (Egyet meg is nevezhetnénk: Star Wars: Battlefront III. DICE Los Angeles.)

Brad Sams, egy másik Microsoftos bennfentes, szintén a Twitteren írta, hogy a videójátékos cégek körül egy halom pénz található mostanában, és több stúdió is több felvásárlási ajánlatot kap, és nem tudni még, hogy lesz-e az ajánlatokból bármi is, de a videojátékos IP-k értékeinek felmérése mostanában gyakori szerinte. Két Microsoftos felvásárlásra már lehet is tippelni: Asobo (Flight Simulator, A Plague Tale: Innocence), Techland (Dying Light, Dead Island korábbi részei) – utóbbi már pletykálva volt. A Take-Two Interactive is eziránt mutat érdeklődést, igaz, ők bukták a Codemasterset, ugyanis az Electronic Arts nagyobb ajánlatot tett, amire Strauss Zelnick cége visszavonta a tervét…

Izgalmas időszak lesz a következő néhány hónap…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu