Stúdiófelvásárlásokra készülnek a nagyobb cégek?

A Sony mellett a Google, a Microsoft és az Amazon is arra készül, hogy a kisebb stúdiókat a saját térfelére húzza.

Brad Sams, aki főleg Microsoftos bennfentesnek nevezhető, egy új podcastben beszél arról, hogy a játékiparon belül több helyről is hallotta: „vannak olyan nagy ipari nevek, akiket például a Microsoft is megkeresett, de aztán ott van az Amazon, sőt, a Google is.”

Jó, ezt a hármast meg is értjük: mind a három cég a felhő alapú technológián keresztül a streamelésre, és az esetleges exkluzív címek fejlesztésére készülhet (Amazon Luna, Google Stadia – az utóbbitól nem nagyon hallottunk egyetlen stúdió felvásárlásán kívül, hogy ilyen lépéseket tenne!), de a Microsoft az Xbox Game Studios bővítésével ennél többet is létre tudna hozni az új stúdiókkal. (Ezek közé tartozik a Zenimax alatt található Bethesda is – papíron idén megtörténik a felvásárlás. És gyanítjuk, hogy a SEGA is ott van a redmondi célkeresztben.)

A Sony is a párbeszéd része, állítja Sams, aki hozzátette, hogy ez a cég nem annyira jelentős szerepű a párbeszédekben, mint a Google és az Amazon. Megemlítette az Electronic Artsot is, akiknek már nincsen ellenlábasa a Codemasters (illetve a tavaly általuk bekebelezett Slightly Mad Studios) felvásárlása körül, mivel a Take-Two visszavonta a felvásárlási ajánlatát.  Szerinte új játékosok vannak a játékiparban, és most fejlesztőkre van szükségük az új IP-k létrehozására. Három nagy felvásárlás történik éppen, mondja Sams, de nem mondott további részleteket.

A Sony Interactive Entertainment bővítése lesz főképp az érdekes, mert míg a Microsoft, Amazon, Google hármas esetében valahol be lehet azért határolni a „kit?” kérdéskörrel a lehetséges stúdiókat, a SIE esetében csak két tippünk van hirtelen: egyrészt a Bluepoint Games (akik nemrég a Demon’s Souls remake-et hozták össze a PlayStation 5-re nyitócímként), másrészt a Lucid Games (ami egy új AAA játékon dolgozik, és nemsokára jön tőlük a Destruction AllStars, amiről ma még szó lesz).

Érdekes év lesz emiatt is 2021.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu