Menu

Stúdiófelvásárlásokra készülnek a nagyobb cégek?

A Sony mellett a Google, a Microsoft és az Amazon is arra készül, hogy a kisebb stúdiókat a saját térfelére húzza.

Brad Sams, aki főleg Microsoftos bennfentesnek nevezhető, egy új podcastben beszél arról, hogy a játékiparon belül több helyről is hallotta: „vannak olyan nagy ipari nevek, akiket például a Microsoft is megkeresett, de aztán ott van az Amazon, sőt, a Google is.”

Jó, ezt a hármast meg is értjük: mind a három cég a felhő alapú technológián keresztül a streamelésre, és az esetleges exkluzív címek fejlesztésére készülhet (Amazon Luna, Google Stadia – az utóbbitól nem nagyon hallottunk egyetlen stúdió felvásárlásán kívül, hogy ilyen lépéseket tenne!), de a Microsoft az Xbox Game Studios bővítésével ennél többet is létre tudna hozni az új stúdiókkal. (Ezek közé tartozik a Zenimax alatt található Bethesda is – papíron idén megtörténik a felvásárlás. És gyanítjuk, hogy a SEGA is ott van a redmondi célkeresztben.)

A Sony is a párbeszéd része, állítja Sams, aki hozzátette, hogy ez a cég nem annyira jelentős szerepű a párbeszédekben, mint a Google és az Amazon. Megemlítette az Electronic Artsot is, akiknek már nincsen ellenlábasa a Codemasters (illetve a tavaly általuk bekebelezett Slightly Mad Studios) felvásárlása körül, mivel a Take-Two visszavonta a felvásárlási ajánlatát.  Szerinte új játékosok vannak a játékiparban, és most fejlesztőkre van szükségük az új IP-k létrehozására. Három nagy felvásárlás történik éppen, mondja Sams, de nem mondott további részleteket.

A Sony Interactive Entertainment bővítése lesz főképp az érdekes, mert míg a Microsoft, Amazon, Google hármas esetében valahol be lehet azért határolni a „kit?” kérdéskörrel a lehetséges stúdiókat, a SIE esetében csak két tippünk van hirtelen: egyrészt a Bluepoint Games (akik nemrég a Demon’s Souls remake-et hozták össze a PlayStation 5-re nyitócímként), másrészt a Lucid Games (ami egy új AAA játékon dolgozik, és nemsokára jön tőlük a Destruction AllStars, amiről ma még szó lesz).

Érdekes év lesz emiatt is 2021.

Forrás: PSU

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu